SAMO DA JE KRIVOTVORENO U Šibeniku spaljena krivotvorena odjeća koju su masovno kupovali HDZ-ovci

Screenshot: YouTube

ŠIBENSKA policija krajem prošle godine u regionalnom centru za gospodarenje otpadom Bikarac spalila najmanje milijun kuna vrijednu krivotvorenu odjeću i obuću četrdesetak svjetski poznatih brendova s kojom su prije desetak godina uhitili danas 50-godišnjeg Šibenčanina pod sumnjom da je lažna odijela, trenirke, tenisice i sličnu robu prodavao lokalnim političarima i drugim viđenijim građanima, javlja Šibenik.in.

Preko dvije tisuće komada vrlo dobrih kopija Armani i Boss odijela, majici Lacosta i Paul&Shark, trenirki i tenisica poznatih marki Adidas, File i Nike, ženske odjeće kopirane od Louis Vuittona, skupih skijaških odijela Bogner, novčanika i satova, policija je na Bikarcu spržila postupajući po pravomoćnoj presudi šibenskog suda koji je dilera odjeće osudio na godinu dana zatvora uvjetno, ako tijekom 48 mjeseci ne počini novo kazneno djelo.

No, priča je utoliko zanimljivija kad se zna da su zaplijenjenu odjeću dugo vremena kupovali lokalni HDZ-ovci i ostali gradski moćnici. Policija je, naime, pred deset godina kad je ovaj slučaj otkriven kod dilera krivotvorene robe pronašla knjižicu s imenima i nadimcima kupaca. U javnost su tada isplivala imena brojnih HDZ-ovaca iz tog vremena.

Zaplijenjena bilježnica otkrila je istražiteljima da su lokalni HDZ-ovci, ali i pripadnici drugih političkih stranaka, najviše kupovali Bossova odijela, vrlo kvalitetne lažnjake vrijedne oko tisuću i više eura koje su tadašnji saborski zastupnici, djelatnici gradske i županijske uprave i državni službenici nabavljali po cijeni od oko tisuću kuna po komadu.

Prema kaznenoj prijavi policije, Šibenčanin je svojim uspješnim biznisom oštetio četrdesetak distributera tih svjetski poznatih brendova za najmanje milijun i pol kuna, a prodajom obrnuo još milijun kuna.

U policiji tada nisu htjeli potvrditi, ali ni demantirati da bilježnica vodi do poznatih Šibenčana. Potvrdili su ipak da su 'provalili' neke nadimke i s kupcima obavili informativne razgovore, no nitko od njih radi kupovanja lažnjaka nikad nije bio sankcioniran.

Sva ta roba, preko 2.000 komada predmeta, konačno je tijekom prosinca prošle godine spaljena na Bikarcu nakon što je godinama trunula u skladištu bez mogućnosti da bude donirana potrebitima jer su oštećeni distributeri izričito tražili da bude uništena.

Pročitajte više