KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Šibensko-kninskoj županiji 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NA PODRUČJU Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Koronavirus je potvrđen kod još 38 osoba s područja Knina, 42 osobe iz Šibenika, 10 s područja Drniša, četiri iz Skradina, pet iz Kistanja, po tri s područja Vodica i Ružića, dvije osobe iz Pirovca, te po jedna osoba iz općina Bilice, Primošten, Tisno, Rogoznica, Promina i Biskupija.

Oboljelo je i još pet korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Oklaj i troje korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Knin. Također je oboljelo i šest osoba koje trenutno borave na području Šibensko-kninske županije, a prebivalište im je drugdje.

Trenutno se od koronavirusa liječe 33 osobe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, nitko nije na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

Trenutno su u županiji 302 aktivna slučaja oboljenja od covida-19. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 825 osoba.

U posljednja 24 sata uzeta su 302 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, izvijestio je Županijski stožer CZ-a.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više