U šibenskom zatvoru pretučen ubojica poznatog torcidaša

Foto: Pixsell/Dusko Jaramaz

IGOR DOKIĆ napao je u šibenskom zatvoru Nikolu Gusića Janjića, optuženog za ubojstvo torcidaša Ivana Mate Blaževića. Dokić u zatvoru čeka ponovljeno suđenje zbog gaženja policajca i heroina, a Gusić Janjića napao je - preventivno. Tako je barem kazao kada su ga pitali zašto je tako reagirao. 

Dokić se inače zna pomlatiti u zatvoru, 2010. godine zabilježen je incident s jednim pritvorenikom u splitskom zatvoru. Gusić Janjića napao je tijekom šetnje. Srušio ga je na pod udarcem u glavu, a onda ga je počeo cipelariti. Daljnji nasrtaji spriječeni su intervencijom pravosudne policije. Sve je snimio video nadzor. 

Prebačen u šibenski zatvor iz sigurnosnih razloga

Gusić Janjić u šibenski zatvor prebačen je iz sigurnosnih razloga poslije predaje splitskoj policiji koja je za njim tragala mjesec i pol dana nakon što je nožem usmrtio Blaževića pred kafićem Reket u Stobreču 11. kolovoza prošle godine. 

Strahovalo se da bi mu netko mogao nauditi u splitskom zatvoru jer je Blažević bio omiljen među Torcidom, jedini je uhvaćen prilikom napada na nogometnog suca Brunu Marića 2016. godine u stobrečkom restoranu Epetium. 

Dokićev napad nije bio motiviran osvetom za Blaževića, već klanovskim borbama u šibenskom zatvoru. Gusić Janjić smješten je s pritvorenikom koji nije u dobrim odnosima s Dokićem pa je ovaj posumnjao da bi ga mogao napasti. 

Pročitajte više