U Sisačko-moslavačkoj županiji preko vikenda 6 slučajeva kršenja samoizolacije

Ilustracija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

PROTEKLOG produženog vikenda na području Sisačko-moslavačke županije policija je zabilježila čak šest slučajeva kršenja samoizolacije zbog zaraze koronavirusom, a počinitelji bi mogli biti prekršajno kažnjeni s od 8 do 15 tisuća kuna, priopćeno je iz policije.

Policijska uprava sisačko-moslavačka priopćila je kako je u petak, 29. listopada, u prostorije upravnih poslova u Kutini došao 55-godišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije.

U nedjelju, 31. listopada, na izlaz iz Republike Hrvatske na granični prijelaz Jasenovac stiglo je osobno vozilo zagrebačke registracije u kojem se nalazilo dvoje hrvatskih državljana kojima je također određena mjera samoizolacije zbog zaraze koronavirusom.

Kazne od 8 do 15 tisuća kuna

U ponedjeljak, 1. studenoga, prijepodne u Vrginmostu je zaustavljeno osobno vozilo sisačke registracije u kojem su bili 25-godišnjak i 19-godišnjakinja kojima je određena mjera samoizolacije.

Istoga dana navečer u Petrinji je u Ulici Stjepana Radića zatečen francuski državljanin kojem je također određena mjera samoizolacije.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani su im prekršajni nalozi, a predviđena novčana kazna je u iznosu od 8 do 15 tisuća kuna, naveli su iz policije.

Pročitajte više