U Sisku pao sudac zbog primanja mita, prije pola godine želio ući u Ustavni sud

Screenshot: GM

SUDAC Prekršajnog suda u Sisku Stevo Bunčić priveden je zbog više slučaja primanja mita, doznaje HRT.

"USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela primanja mita. (25.11.2016.)

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao sudac Prekršajnog suda u Sisku, Stalna služba u Petrinji, nakon što je zaprimio prekršajni predmet protiv jednog okrivljenika zbog počinjenja dva prekršaja u prometu, za koje je propisana novčana kazna od 5.000,00 do 15.000,00 kuna, tijekom studenoga 2016. godine, od počinitelja prekršaja zatražio da mu 25. studenoga 2016. u njegov ured donese 1.000 eura kako zauzvrat u predmetu protiv njega ne bi poduzimao službene radnje sve do nastupa zastare prekršajnog progona, a da će u slučaju ako mu ne preda traženi iznos, protiv njega provesti prekršajni postupak i osuditi ga na novčanu kaznu u maksimalno zakonom određenom iznosu od 15.000,00 kuna.

Počinitelj prekršaja je pristao predati traženi iznos, te je 25. studenoga 2016. predao 7.500,00 kuna okrivljeniku, koji je uhićen prilikom primopredaje novca", stoji u priopćenju USKOKA.

HRT je, pak, objavio kako se radi o Bunčiću, koji se sredinom godine kandidirao i za jednog od suca Ustavnog suda. On se tada, kao pripadnik srpske nacionalne manjine, pozvao na primjenu Zakona o pravima nacionalnih manjina.
 

Pročitajte više