U Škodi poginule dvije mlade sestre, išle s rođendana. Mercedes vozio 19-godišnjak

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 40 minuta nakon ponoći, u Dicmu su poginule dvije ženske osobe od 25 i 21 godinu, a 19-godišnji vozač drugog automobila je lakše ozlijeđen, rečeno je u splitskoj policiji, dok se neslužbeno doznaje da su život izgubile dvije sestre.

 

U Škodi poginule dvije mlade sestre. Za volanom Mercedesa bio 19-godišnjak

Ta se prometna nesreća dogodila na državnoj cesti u Dicmu nedaleko Prisoja gdje su se sudarila dva osobna automobila marke Mercedes i Škoda. Za volanom Mercedesa je bio 19-godišnjak, dok su u Škodi bile dvije djevojke za koje se neslužbeno doznaje da su sestre i da su s područja Kaštela.

U frontalnom sudaru obje su na mjestu nesreće izgubile život. Do nesreće je došlo u trenutku kad su se pokušale uključiti u promet u smjeru Splita. 

Vraćale se s rođendana koji je jučer imala jedna od njih. Mercedes na njih naletio čim su se uključile na cestu?

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, mlade sestre su bile na proslavi rođendana u jednom ugostiteljskom objektu uz cestu. Jednoj od njih je jučer navodno bio rođendan.

Kada su se namjeravale uključiti u promet, na njih je naletio Mercedes koji je vozio 19-godišnji vozač. Škoda u kojoj su bile sestre odbačen je barem 30 metara.

19-godišnji vozač alkotestiran, čeka se nalaz krvi. Još se ne zna ni brzina

O jačini sudara na mjestu događaja svjedočio je i motor iz Škode koji je odbačen u udaru dvaju vozila. Očevid je trajao do 4.40, a obavio ga je zamjenik Općinskoga državnog odvjetništva iz Splita u suradnji sa sinjskom policijom, a za to je vrijeme promet tekao jednim kolničkim trakom. 

Policija jutros nije imala podatke kolikom brzinom su se vozila kretala. Primarno se to odnosi na Mercedes koji se kretao po glavnoj cesti. Vozač je alkotestiran i čeka se nalaz krvi.

Još uvijek se čeka i službeno policijsko izvješće o tome kako je točno došlo do nesreće.

Auti smrskani, motor iz Škode završio dvadesetak metara od auta

Bijela Škoda u kojoj su poginule sestre potpuno je uništena. Iz Škode je ispao i motor i završio dvadesetak metara od automobila.

Smrskan je i crni Mercedes koji je vozio mladić. 

Pročitajte više