U Sloveniji uhićen hrvatski državljan s osam kilograma heroina

SLOVENSKI carinici jučer su u automobilu 42-godišnjeg hrvatskog državljana pronašli osam kilograma heroina koji je, kako se pretpostavlja, iz Srbije trebao biti prokrijumčaren u Italiju.

"Slovenska policija obavijestila nas je o uhićenju i zatražila podatke o uhićenom hrvatskom državljaninu", izjavio je Hini zamjenik glasnogovornika MUP-a Igor Štefanac. Dodao je da 42-godišnjak u Hrvatskoj nije evidentiran zbog kaznenih djela.

Zaplijenjena droga iz Srbije je preko Hrvatske i Slovenije trebala doći u Italiju, kazao je Štefanac. Nije želio otkriti koliko je točno heroina zaplijenjeno, rekavši tek da je količina droge znatno manja od one koju je danas naveo jedan hrvatski dnevni list.

"Objavljivanje podataka o zaplijeni i uhićenju posao je slovenske policije, a ne hrvatskog MUP-a", kazao je Šetefanac.

Da je riječ o osam kilograma heroina Hini je danas potvrdio izvor iz zagrebačke policije koji je želio ostati neimenovan. Službeno se, pak, u PU zagrebačkoj nije mogla dobiti nikakva podrobnija informacija o zaplijeni slovenskih carinika.

Jutarnji list danas je objavio da je na graničnom prijelazu Obrežje u golfu zagrebačkih oznaka pronađeno nešto manje od 20 kilograma heroina te da je uhićeno više hrvatskih državljana.

Pročitajte više