U slučaju ubojstva obitelji Đokić došlo do novog preokreta, u selu uznemirujuć grafit

Foto: Telegraf

GORAN Džonić, koji je uhićen u četvrtak zbog sumnje da je ubio Gorana Đokića, njegovu ženu i kćer, navodno je priznao krivnju, ali se branio da nije jedini izvršitelj, piše Telegraf.

On je kao sudionike prozvao ljude iz aleksinačkog krim-miljea, braću K. M. (40) i A. M. (39), koji su sinoć uhićeni.

Iako su se u medijima spominjala imena još tri osobe, navodnih izvršitelja i pomagača, uključujući i Džonićevog sina, službeno je potvrđeno uhićenje samo K.M. i A.M.

S obzirom na to da policija nastavlja istragu nezapamćenog zločina ne isključuje se mogućnost da već u toku dana bude uhićen još netko za smrt tročlane obitelji.

 

Uhićenu braću tereti samo Džonić?

No, kako doznaje Telegraf, uhićenu braću osim riječi Gorana Džonića ne tereti ništa drugo. Barem zasad. Drugim riječima, on je zasad jedini trag policiji da bi dvojica uhićenih mogla imati veze sa zločinom.

"Intenzivno se prikupljaju dokazi kako bi se provjerile Džonićeve tvrdnje da nije bio jedini izvršitelj. On se branio da je bio ucijenjen, da mu je smješteno tako što je ukradeni novac zakopan na imanju njegovog sina i nudio se da svjedoči protiv navodnih sudionika", kaže izvor blizak istrazi za Telegraf.

"Do sada pronađeni dokazi terete samo njega. Pištolj kalibra devet milimetara koji je policija pronašla u njegovom stanu u Aleksincu odgovara oružju kojim su Đokići usmrćeni. Ukradeni novac pronađen je dobro sakriven na ograđenom imanju koji pripada njegovom sinu zamotan oko korijena jednog stabla", kaže izvor.

"Da policija nije koristila detektor metala, tko zna bi li taj dokaz bio ikada otkriven. S obzirom na to da je nađeno nešto preko 40.000 eura, a da se sumnja da je ukradeno bar 200.000, pretraga tog imanja, ali i Goranove obiteljske kuće i okućnice u Moravcu se nastavlja. On odbija reći gdje je ostatak novca i tvrdi da ih je podijelio sa sudionicima, ali pitanje je je li to zaista istina, naročito nakon tvrdnji rodbine da je bio u financijskoj krizi, a da je dobro znao gdje Goran drži novac", navode sugovornici upoznati s ovim slučajem.

Uhićena braća već su ranije saslušana

Iako su uhićena braća od ranije poznata policiji, zasad nema nekih konkretnih dokaza da su oni sudjelovali u ovom zločinu.

"Oni su već saslušani zbog ovog ubojstva baš zbog svoje reputacije. Bili su u inozemstvu, na poziv policije su došli, a kao i desetine drugih, podvrgnuti su poligrafskom testiranju i ništa nije ukazivalo na njih sve dok ih Goran nije označio kao izvršitelje", objašnjavaju izvori za Telegraf.

"Ne libe se oni krivičnih djela, bavili su se svačim, zato su i imena mijenjali. Mislim da ne bi uradili takav zločin u svom mjestu. "Otmjeniji" su, ali i oprezniji. Znali bi da bi na njih odmah pala sumnja. Na kraju krajeva, logično bi bilo da, ako su zaista Goranovi sudionici, pobjegnu nakon njegovog uhićenja, posebno ako su zaista uzeli takav novac", govori sugovornik za Telegraf.

Policija još uvijek sve istražuje, grafit u selu uznemirio mještane

Bilo kako bilo, policija i nakon sinoćnjih uhićenja pretražuje teren i sve istražuje.

Ispred kuće osumnjičenog Gorana Džonića i jutros je puno policije. Na ulici nedaleko od kuće pojavio se grafit koji je, piše Telegraf, uznemirio mještane.

"Pravda za porodicu Džonić", piše na asfaltu.

Podsjetimo, sinoć su srpski mediji objavili da je uhićeno pet osoba. Službeno su potvrđena dva uhićenja.

Tabloid Objektiv pisao je da je Goran Džonić bio ucijenjen. No, to još uvijek nije potvrđeno.

Što se dogodilo Đokićima?

Podsjetimo, Đokići su posljednji put viđeni u noći između subote i nedjelje, 26. na 27. rujna, kada su iz sela Moravac, gdje su bili kod majke Gorana Đokića na večeri, krenuli put Aleksinca u kojem žive. Njihov Volkswagen Passat crne boje snimila je nadzorna kamera na praonici, kod mosta u Žitkovcu, i od tog trenutka im se gubi svaki trag.

Pročitajte više

 

Pročitajte više