U Solunu uhićen osumnjičeni za ratni zločin Duško Maslovara

ODLUKOM državnog odvjetništva u Solunu u Grčkoj uhićen je i pritvoren hrvatski državljanin, rođen 1966. u Glini, za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je počinio kažnjivo djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, priopćila je danas sisačko-moslavačka Policijska uprava.

PU sisačko-moslavačku je o uhićenju obavijestio hrvatski MUP, kojeg je pak o uhićenju i pritvaranju hrvatskog državljanina izvijestilo Hrvatsko veleposlanstvo u Ateni.

Međunarodnu tjeralicu izdao je Županijski sud u Sisku, a kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Dušku Maslovari iz Gline.

Maslovara je u vrijeme velikosrpske agresije bio pripadnik terorističke skupine "Šiltovi" iz Gline, koja je počinila više ratnih zločina na okupiranom glinskom i banovinskom području u vrijeme Domovinskog rata.

Duška Maslovaru snimio je videokamerom srpski videoamater pri napadu srpskih paravojnih postrojba na hrvatsko selo Viduševac kod Gline, u početku listopada 1991.

Maslovara je tada snimljen kako uništava viduševačku župnu crkvu sv. Franje Ksaverskog, te kako u svojoj kući ugošćuje vođe srpskih terorista iz Gline i tzv. krajine te pripadnike UNPROFOR-a.

Pročitajte više