KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 52 nova slučaja, u Vukovarsko-srijemskoj umrla osoba

Ilustracija: Marko Prpić/PIXSELL

U POSLJEDNJA 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 233 nova slučaja zaraze koronavirusom, testirane su 7382 osobe, a jedna je zaražena osoba umrla, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Lokalni stožeri objavljuju najnovije podatke o zaraženima.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 52 novozaražene osobe

Od ukupno 1248 obrađenih testova danas su 52 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 15, Kaštela osam, Omiša i Solina po četiri, iz Sinja, Trilja i Podstrane po tri, s Hvara, Supetra i Klisa po dvije te iz Makarske, Dicma, Dugopolja, Muća, Prološca i Runovića po jedna osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 33 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1151 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 30 zaraženih osoba u KBC-u Split, dok se osam osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U Zagrebu 50 novih slučajeva

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze, a u gradu je trenutno evidentirano 258 aktivnih slučajeva, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva korisnika.

U Zadarskoj županiji 37 novih

U Zadarskoj je županiji potvrđeno 37 novih slučajeva zaraze.

Novooboljelih je 15 u Zadru, devet u Poličniku, troje u Svetom Filipu i Jakovu, po dvoje u Polači i Privlaci te po jedna osoba u Bibinjama, Biogradu, Ninu, Novigradu, Sukošanu i Škabrnji.

U posljednja 24 sata testirano je 796 uzoraka, od bolesti se oporavila 21 osoba, a pod aktivnim je nadzorom 613 stanovnika.

U Zagrebačkoj županiji je šest novozaraženih

Na području Zagrebačke županije šest je novih pozitivnih slučajeva.

Tri novozaražene osobe ima Velika Gorica, dvije Vrbovec i jednu Samobor. Ozdravilo je šest osoba, a trenutno je aktivno 115 slučajeva zaraze.

Karlovačka ima tri nova slučaja

U Karlovačkoj županiji tri su nova slučaja zaraze u posljednja 24 sata i to svi u Karlovcu, a u županiji je 78 osoba u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju na covid-odjelu karlovačke opće bolnice pet je pacijenata. U Karlovačkoj županiji ukupno su do sada oboljele 14.342 osobe, a umrlo ih je 520.

Varaždinska također ima tri nova

U Varaždinskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze, a nakon 11 dana bez hospitaliziranih ponovno su na bolničkom liječenju osobe s težom kliničkom slikom.

Tri nova slučaja potvrđena su nakon što je testirano 135 osoba. Oporavila se jedna osoba i broj aktivnih slučajeva je 26.

U Međimurju jedan novi slučaj

U Međimurskoj županiji je jedan novi slučaj zaraze, a postotak pozitivnih od testiranih u posljednjih sedam dana iznosi 1.25 posto. Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađeno je 56 uzoraka te je evidentiran jedan pozitivan nalaz.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 64.450 uzoraka. Broj pozitivnih osoba u toj županiji danas je devet. U Županijskoj bolnici Čakovec nema zaraženih pacijenata, a u protekla 24 sata nema ni umrlih.

Bjelovarsko-bilogorska ima četiri nova

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, a po jedan novi slučaj zaraze zabilježen je na područjima grada Garešnice i općine Sirač.

U Općoj bolnici Bjelovar nema na liječenju zaraženih osoba, a na opservaciji su tri pacijenta. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 86 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj dva nova slučaja

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježene su dvije novozaražene osobe, obje s područja Petrinje.

U izvješću se i dalje apelira na sve stanovnike županije da poštuju epidemiološke mjere kako bi se trajno spriječilo širenje virusa.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novozaraženih, umrla jedna osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji treći dan zaredom nema novooboljelih, ali je jedna osoba umrla. U posljednja 24 sata testirana je 241 osoba.

Hospitalizirane su dvije osobe, dok se u samoizolaciji nalaze njih 224. Do sada je u toj županiji umrlo 260, oboljelo 12.471, a izliječeno 12.130 osoba.

Sedam novih u Primorsko-goranskoj županiji, osam ljudi ozdravilo

Među čak 3743 testiranih uzoraka briseva na području Primorsko-goranske županije, pozitivno je bilo samo sedam, a ozdravilo je osam osoba. Aktivnih slučajeva u županiji je 74.

Četiri osobe su manje na liječenju od posljedica korone u Kliničkom bolničkom centru Rijeka. Tako je sad hospitalizirano 12 pacijenata, a jedan je na respiratoru.

U Istri pet novih slučajeva

Istra u posljednja 24 sata ima pet novozaraženih osoba, a dvije su se oporavile.

Načelnik Dino Kozlevac upozorava da, iako su još u zelenom, broj oboljelih pomalo raste te poziva na pridržavanje mjera zaštite od zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 15 novih, ozdravilo 26 ljudi

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze, a oporavilo se 26 osoba.

Zaražene su tri osobe muškog i 12 osoba ženskog spola i to pet iz Dubrovnika, tri iz Metkovića, po dvije iz Župe dubrovačke i Ploča te po jedna iz Konavala, Orebića i Stona.

Među 26 oporavljenih sedam ih je iz Metkovića, pet iz Dubrovnika, po tri iz Korčule i Opuzena, po dvije iz Smokvice i Župe dubrovačke, po jedna iz Orebića, Ploča i Stona te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U posljednja 24 sata obrađena su 1343 uzorka.

U Zagorju tri nova slučaja

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su tri novozaražene osobe.

Oporavila se jedna osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 16. U samoizolaciji je osam osoba.

U Općoj bolnici Zabok nema zaraženih pacijenata.

Pročitajte više