U splitskoj gimnaziji najezda miševa, a Ministarstvo odbija odobriti deratizaciju

Screenshot: Google maps/Streetview

REDAKCIJI Indexa javio se zabrinuti roditelj učenika splitske Prirodoslovno-matematičke gimnazije u ulici Matice Hrvatske. Tvrdi da je MIOC pod najezdom miševa!

Miševi udarili na splitsku gimnaziju, Ministarstvo odbija odobriti deratizaciju?!

"Na desetine, pa i stotine miševa pojavilo se u splitskom MIOC-u, dok ministarstvo odbija odobriti deratizaciju. Kao roditelj učenika mogu potvrditi da se u školi pojavilo na desetke miševa koji legla i kolonije postavljaju svuda pa čak i u fotokopir aparatu. Na moj zahtjev da se provede deratizacija nisam dobio odgovor, osim poluslužbene informacije kako ministarstvo nema novca pa sam zatražio reakciju učeničkog vijeća koje će se sastati sa zahtjevom za deratizacijom ovaj tjedan, što bi trebalo uzbuniti nadležne u Gradu Splitu", piše nam zabrinuti roditelj. 

Naveo je i kako je povećao broj odsutnih među učenicima, a ima i informaciju da su dvoje profesora otvorili bolovanje zbog viroze. Strahuje da bi to moglo biti u vezi sa invazijom glodavaca. Skrenuo je pažnju i kako se u prostorijama škole nalazi prodavaonica sendviča koja učenicima prodaje hranu.

Miševi u zbornici, hodnicima, aparatu za kavu...

Odmah smo kontaktirali ravnateljicu škole Mirjanu Matijević.

"Ja sam stalno dostupna pa me čudi, ako je roditelj imao nekakav problem, da se nije obratio meni, a ne Indexu. Najezde nema. Deratizacija se redovno vrši. Škola je nova, a okruženi smo livadom pa tu i tamo zaluta nekakav mišić, nisu veći od tri centimetra. U blizini je i đački dom sa kuhinjom. Jedan je tako zalutao u zbornicu, ušao je i u aparat za kavu, hvatali su ga po hodnicima. Provodimo redovitu deratizaciju, možete provjeriti i u CIAN-u. U zgradi se inače nalaze četiri škole, a taj prostor gdje se prodaju sendviči, nije kod nas", kazala nam je ravnateljica Matijević.

Nije joj poznato da je veći broj učenika odsutan u posljednje vrijeme, a tvrdi da su svi nastavnici broju i da nitko nije na bolovanju.

CIAN: Ništa alarmantno, nije bilo dojava da miševi šetaju po školi 

Petar Bojić, direktor CIAN-a, kaže kako ništa nije čuo o najezdi glodavaca u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji.

"Tu i tamo se jave nekakvi mali kućni miševi, koji se padom temperatura povlače iz prirode u kuću, možda koja pantagana iz kanalizacije. Ništa nije alarmantno. Postavljaju se mamci od kojih miš ugine nakon sedam dana, iskrvari i ne smrdi", kaže direktor CIAN-a.

U tehničkoj službi doznajemo da nisu primili nikakve izvanredne pozive iz škole te da je sve u sklopu redovitih tretmana. Deratizacija je obavljena 1. rujna i 13. studenog, a nakon toga nisu mali dojave da miševi šetaju po školi.

Pročitajte više