U splitskoj policiji nema odgovora zašto nisu alkotestirali Keruma

SPLITSKA policija ne zna zašto nisu testirali alkoholiziranost Željka Keruma. Morali su to učiniti s obzirom da ga je na koncu derbija Hajduka i Dinama 10 ljudi držalo da ne nasrne na Slovenca Damjana Rovšeka, s kojim se upustio u verbalno prepucavanje. Index je tražio odgovor, a evo što nam je odgovoreno. 

Haiku poezija splitske policije

"Kod utvrđivanja prekršaja javnog reda i mira, uobičajeno je utvrđivanje alkoholiziranosti kod počinitelja prekršaja, u ovom slučaju spomenutog D. R. U navedenom slučaju, a zbog samog načina izvršenja, razina alkohola nije odlučujuća kod opisa prekršaja u optužnom prijedlogu, već je činjenica koja dodatno obrazlaže događaj", odgovoreno nam je iz policije. 

Eto. Dakle, prepametna policija još se jednom iskazala. U odgovoru uopće nije navedeno zašto nisu postupali prema agresivnom gradonačelniku, premda je na fotografiji evidentno da prekršaj ne čini Slovenac, koji sjedi na stolici, već upravo Kerum, koji srlja poput pobješnjelog bizona.

To svi vide, osim splitskih policajaca, koji su se, uzgred rečeno, nalazili na korak od svega. Nevjerojatno je kako je samo Slovenac Rovšek optužen za kršenje reda i mira, a ne i Kerum te agilni mlađi gospodin sa fotografije koji zadnjim atomom snage pokušava dohvatiti drznika koji se usudio kritizirati splitskog gradonačelnika.

Čemu snimanje, kad je policija slijepa?

Parodija je tim veća jer se svaki "opasni" susret na Poljudu snima. A i policija se svaki put sa tim pohvali. Bilo je tako i za posljednjeg derbija. Sve ćemo pregledati pa identificirati počinitelje. Kako li samo gledaju, kada na fotografiji koja se već danima vrti po svim medijima nisu uspjeli utvrditi elemente prekršajnog djela. Čemu onda skupo snimanje? Kakve koristi od toga?

Policija daje popust i za tatu i za sina Keruma

Ovo sada već postaje prilično simptomatično, s obzirom na to da se splitska policija već izblamirala kod postupanja nakon okršaja na križanju Dubrovačke i Velebitske ulice, kada se ekipa gradonačelnikova sina Joška Keruma iživljavala nad šefom Torcide Brda. Nisu mladoga Joku bili u stanju prijaviti niti za upravljanje presnažnim terencem od 510 KS, odnosno, učinili su to tek nakon što je Državno odvjetništvo zatražilo prekršajno kažnjavanje. 

Načelnik Tolušić nikada nije bio u restoranu Sky?

Odgovor na upit o nepostupanju prema Kerumu dobili smo u primjerenom roku od jedan dan, premda je sadržaj odgovora prilično dvojben. Na naš upit o tome je li blagonaklono postupanje policije prema familiji Kerum možda uvjetovano nekakvim ručkom načelnika Ivice Tolušića u restoranu Sky čekali smo malo duže. Tri tjedna. Na koncu nam je odgovoreno da načelnik nikada nije bio u Kerumovom restoranu. Ne zna se samo zašto im je trebalo toliko da nam odgovore.

Pročitajte više