U splitskom DES-u invalidi počeli sa štrajkom glađu: Nećemo Kerumovog direktora!

ČETVORICA radnika splitskog DES-a počeli su danas štrajkati glađu. Bune se zbog novog direktora Marija Meštrovića, čovjeka sa Kerumove liste.

"Neće unutra"

"Nećemo ga pustiti unutra. Što da vam kažem. Plačem kao malo dijete. Što će biti s nama invalidima? Izbacit će nas vani. Muka mi je. Ne znam što ću sam sa sobom. Imam kredita. Gladan ću ostati", potresen je Vicko Damjanović, sindikalni povjerenik u DES-u.

Meštrović je u splitsku Ustanovu za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom stigao iz Diokoma Novog, kojeg vodi Kerumov zet Petroslav Sapunar. 

Kerumovci zamjerili starom direktoru što je obnovio zgradu DES-a?

Jozo Marić iz Hrvatske udruge sindikata kaže da mu je ovo jedan od najužasnijih prizora s kojim se susreo u svojoj dugoj sindikalnoj karijeri.

"Ovo je nevjerojatno. Pa da invalidi moraju ovako štrajkati. Strašno. Traže ostanak starog ravnatelja Ivana Grbića i da politika konačno makne svoje šape sa DES-a. Svaka rošada je donijela nekakvo zlo DES-u. Naprosto je nevjerojatno da predsjednica Upravnog vijeća Romana Škrabić zamjera Grbiću što je obnovio zgradu, jer je to bilo prijeko potrebno", kaže Marić.

Pročitajte više