U Splitu muškarca (34) ubo nožem u trbuh, a prije toga od njega dobio šakom u glavu

Ilustracija: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje događaja od utorka na području Splita, a u kojem je 34-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da se 46-godišnji muškarac 27. veljače oko 22:30, nakon što je s oštećenim konzumirao veće količine alkohola, s njim verbalno i fizički sukobio. Tijekom sukoba je 46-godišnjak muškarcu nožem nanio dvije ubodne rane u predjelu trbuha, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Muškarac je lakše ozlijeđen. 

Prije sukoba s nožem, 34-godišnjak je napao 46-godišnjaka te ga udario šakom u glavu

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnjak na štetu 34-godišnjaka ostvario obilježja kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju opisanu u čl. 118. st.1. u svezi članka 34 Kaznenog zakona te je nakon istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Također, kriminalističkom istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak istog dana oko 22:30 u alkoholiziranom stanju na javnom mjestu remetio javni red i mir tako što je napao 46-godišnjaka, udario ga šakom u glavu i vrijeđao ga pogrdnim riječima te je na opisani način ostvario obilježja prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nakon istraživanja uz optužni prijedlog odveden je nadležnom općinskom prekršajnom sudu. Usvojen je prijedlog policije te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnji muškarac posjedovao 0.5 grama droge marihuana i osam bočica metadona te ostvario obilježja prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, zbog čega će protiv njega biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.