U Splitu muškarca (34) ubo nožem u trbuh, a prije toga od njega dobio šakom u glavu

Ilustracija: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje događaja od utorka na području Splita, a u kojem je 34-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da se 46-godišnji muškarac 27. veljače oko 22:30, nakon što je s oštećenim konzumirao veće količine alkohola, s njim verbalno i fizički sukobio. Tijekom sukoba je 46-godišnjak muškarcu nožem nanio dvije ubodne rane u predjelu trbuha, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Muškarac je lakše ozlijeđen. 

Prije sukoba s nožem, 34-godišnjak je napao 46-godišnjaka te ga udario šakom u glavu

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnjak na štetu 34-godišnjaka ostvario obilježja kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju opisanu u čl. 118. st.1. u svezi članka 34 Kaznenog zakona te je nakon istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Također, kriminalističkom istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak istog dana oko 22:30 u alkoholiziranom stanju na javnom mjestu remetio javni red i mir tako što je napao 46-godišnjaka, udario ga šakom u glavu i vrijeđao ga pogrdnim riječima te je na opisani način ostvario obilježja prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nakon istraživanja uz optužni prijedlog odveden je nadležnom općinskom prekršajnom sudu. Usvojen je prijedlog policije te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnji muškarac posjedovao 0.5 grama droge marihuana i osam bočica metadona te ostvario obilježja prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, zbog čega će protiv njega biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Pročitajte više