U Splitu naglo skrenuli i blokirali auto s 5 ljudi. Jednog pretukli, probali i drugog

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

Splitsko-dalmatinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca, 28-godišnjakom i 23-godišnjakom za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježje kaznenog djela Nasilničko ponašanje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su da su 18. travnja 2024. godine oko 00:15 sati u ulici Domovinskog rata u Splitu tijekom vožnje vozilom naglo skrenuli u susjedni kolnički trak, prepriječili put vozilu u kojemu su se nalazilo pet osoba i postavili svoj automobil tako da su ga usred prometne i kolničke trake potpuno zaustavili i time u potpunosti blokirali daljnje kretanje drugog vozila.

Nakon toga su izašli iz automobila i krenuli agresivno prema vozilu u kojemu su se nalazili oštećeni. Započeli su s psovanjem i uvredama, te su u isto vrijeme udarali šakama i nogama po karoseriji automobila.

Policija navodi kako je 28-godišnjak potom otvorio vrata vozila i fizički napao jednog oštećenog koji se nalazio u vozilu, a 23-godišnjak je otvorio druga vrata i pokušao fizički napasti drugog oštećenog, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja.

Policijski službenici su nakon zaprimljene dojave inicirali intenzivno kriminalističko istraživanje, utvrdili identitet osoba, pronašli ih i nad njima proveli kriminalističko istraživanje.

Uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više