U Splitu pala banda koja je preko čuvara unosila mobitele i steroide u zatvor

Ilustracija: Miranda Čikotić/PIXSELL

DJELATNICI Službe organiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske policije, u koordinaciji s Uskokom, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana - 57-godišnjakom, 25-godišnjakom, 33-godišnjakom i 38-godišnjakom. Riječ je o zločinačkoj skupini koja je preko zatvorskog čuvara u splitski zatvor unosila mobitele i steroide.

Objavljeni su detalji

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 57-godišnjak kao ovlaštena službena osoba (zatvorski službenik), od početka veljače 2022. do 4. ožujka 2022. godine, na traženje 25-godišnjeg zatvorenika, priskrbio mu mobitel sa SIM karticom i veću količinu anaboličkih sredstva, iako je znao da je nabava i korištenje takvih predmeta u zatvorima zabranjeno. Za donošenje traženog od 25-godišnjaka je zauzvrat tražio novac.

Naime, 25-godišnjak je zatražio od 33-godišnjaka da predmete nabavi i donese 57-godišnjaku u zatvor, koji ih je unio i ostavio na dogovorenom mjestu, odakle ih je uzeo 38-godišnjak, također tadašnji zatvorenik, kako bi ih, po prethodno ostvarenom dogovoru, konačno dao 25-godišnjem zatvoreniku.

Dvije uhićene osobe, 57-godišnjak i 33-godišnjak, su predane pritvorskom nadzorniku, 25-godišnjak se nalazi od ranije u zatvoru, a za sada je 38-godišnjak nedostupan i za njim se traga. Kaznena prijava protiv četvorice osumnjičenika podnesena je Uskoku. Tijekom istraživanja pronađeno je i oduzeto više mobitela te je kod 33-godišnjaka pronađen pištolj bez dozvole i 40 komada streljiva te manja količina marihuane.

Pročitajte više