U Splitu uhićeno 12 osoba, policija upala i u gradsku upravu. Doznajemo imena

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

POLICIJA je upala u splitsku gradsku upravu. 

U novoj antikorupcijskoj akciji policije i USKOK-a uhićeno je 12 osoba. Od toga su tri iz Grada Splita, doznaje Index.

Riječ je, doznajemo, o nastavku akcije Banovina, koja je već imala dvije faze kad je riječ o primanju i davanju mita i poticanju na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenju službene isprave. 

Ovo je treća faza akcije, u kojoj se istražuju građevinske malverzacije. Riječ je o nezakonitostima oko lokacijskih uvjeta gradnje, urbanističkog plana i generalnog urbanističkog plana Splita te izdavanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata. 

Uhićenja su povezana s izgradnjom hotela na splitskom Žnjanu te sa zgradom na Mejama.

Tko je sve uhićen

U Banovini su jutros uhićene dvije odgovorne osobe iz Gradskog ureda za graditeljstvo. Kako doznaje Index, uhićene su Lada Pocrnić Mladinić, viša savjetnica Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog uređenja i bivša šefica odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje, te Ljiljana Poletti Kopešić, također viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja.

Uhićen je, doznaje Index, i Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog uređenja.

Među uhićenima je i projektant Neven Mladinić, inače suprug Lade Pocrnić Mladinić, kao i još jedan projektant Neno Kezić.

Uhićene su i dvije projektantice hotela Gospa od Žnjan te nekoliko investitora - Zvonko Kotarac, Ivan Kotarac, Mario Jukić. Vinko Ljubičić, odvjetnik Zvonka Kotarca, samo je kratko rekao da je Kotarac u prostorijama PNUSKOK-a te da će otići do njega za desetak minuta.

Jutros je uhićena i Danijela Špalj, bivša vijećnica Kerumova HGS-a.

Među uhićenima je, saznali smo, i požarni inspektor civilne zaštite. 

Puljak potvrdio uhićenja

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak Indexu je kratko potvrdio uhićenja u Gradu. "Mogu potvrditi da je USKOK u Banovini, ali u ovom trenutku više ništa od toga ne mogu reći", rekao je Puljak. 

Glasnogovornica gradske uprave Kristina Čuvalo za Hinu je potvrdila da su djelatnici policije jutros stigli u prostorije gradske uprave i da će javnost o svemu izvijestiti naknadno.

Policija i USKOK o uhićenjima se još nisu oglasili.

Lada Pocrnić Mladinić, inače, uhićena je i 2009. godine, također zbog sumnje na sudjelovanje u građevinskim malverzacijama.

Uskoro opširnije

 

Pročitajte više