KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Splitu umrle tri osobe. Jedna je iz Doma za starije, to je 13. umrli štićenik

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

PREMA izvješću KBC-a Split, u odnosu na jučerašnji dan tri osobe su preminule, priopćio je Stožer.

Radi se o muškarcu iz Splita starom 76 godina te dvjema ženskim osobama: jedna stara 84 godine (korisnica Doma za starije i nemoćne u Makarskoj) i druga stara 92 godine (korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici). Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju.

Podsjetimo, 92-godišnjakinja je 13. štićenica doma iz Vukovarske koja je umrla, a prema dosad poznatim informacijama nitko neće odgovarati zbog toga. Ministar Beroš neki je dan kazao kako je krivac virus iako je sam ravnatelj doma istu večer kad je zaraza otkrivena rekao da su korisnici danima imali temperaturu.

Troje novooboljelih

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, još je 35 osoba ozdravilo od koronavirusa. Od ukupno 204 obrađena testa s područja SDŽ-a 3 su osobe zaražene koronavirusom. Svi novooboljeli su s područja grada Splita.

Dvoje novooboljelih su djelatnici KBC-a Split (dvije medicinske sestre). Do sada je ukupno izliječena 231 osoba. 95 osoba je hospitalizirano. 8 osoba se nalazi na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije. 

104 zdravstvena djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 7 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 477 slučajeva zaraze koronavirusom, stoji u priopćenju Stožera Splitsko-dalmatinske županije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više