U spremnicima broda koji se nasukao na Šipan 1000 litara pogonskog goriva

Screenshot: YouTube

IZ MINISTARSTVA mora, prometa i infrastrukture izdali su priopćenje o nasukanom turističkom brodu na Šipanu. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) je dojavu o nesreći zaprimila u 10:50 izravno od voditelja, ujedno i vlasnika broda, o čemu su odmah obaviješteni Lučka kapetanija Dubrovnik, nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva i Pomorska i aerodromska policija Dubrovnik.

Dolaskom na mjesto događaja, sa sjeveroistočne strane otoka Šipana, uočen je brod MIRABELA, duljine trupa 24.8 metara, bez posade i putnika, koji su pravovremeno evakuirani prekrcajem na druga plovila. Preliminarnim očevidom je utvrđeno da se brod većim dijelom trupa nasukao na obalu, dok je krmeni dio ispod razine mora.

U spremnicima preostalo oko 1000 litara pogonskog goriva

U trenutku nesreće na brodu se nalazilo 20 putnika i pet članova posade. Nitko od njih nije ozlijeđen. Iz Ministarstva navode kako za sada nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša istjecanjem goriva ili drugih polutanata, unatoč tome što je krmeni dio ispod razine mora, a u brodskim spremnicima je preostalo oko 1000 litara pogonskog goriva.

Dovršetkom svih potrebnih radnji Lučka kapetanija Dubrovnik izreći će vlasniku nalog za komercijalno odsukavanje i tegalj broda na određenu lokaciju, gdje će se nastaviti s očevidnim radnjama o uzrocima ove pomorske nesreće.

Pročitajte više