Srbi od danas u 17 sati do ponedjeljka u 5 sati neće smjeti van

Foto/screenshot: Srdjan Ilic/PIXSELL/YouTube

PRED Srbijom je najdulji policijski sat od uvođenja izvanrednog stanja, i to u trajanju od čak dva i pol dana, odnosno 60 sati, javlja Blic. Policijski sat počinje danas u 17 sati i traje do ponedjeljka u 5 ujutro.

U ovom trenutku Srbija broji 2867 oboljelih i 66 umrlih pa su vlada Srbije i oba krizna stožera odlučili pooštriti mjere u društvenom distanciranju. Na to su se odlučili jer su prethodni vikendi pokazali da su subota i nedjelja dani kada je na ulicama, u parkovima i izletištima poprilična gužva jer građani, kako su naveli, ne poštuju pozive da i izvan policijskog sata ostanu kod kuće, osim onih koji rade i koji idu u nabavku.

Kako će izgledati policijski sat?

Za vrijeme trajanja najduljeg policijskog sata od uvođenja izvanrednog stanja neće raditi trgovine, pekare, apoteke i ostale uslužne djelatnosti, baš kako je i do sada bio slučaj.

Kao i do sada, umirovljenicima je zabranjen izlazak iz kuća 24 sata, a tako će biti i ovog vikenda. 

Onoga trenutka kada počne policijski sat, danas u 17 sati, na ulicama će moći biti samo oni koji imaju specijalne dozvole za rad. Kretati se u to vrijeme mogu samo oni koji moraju raditi kako bi bilo osigurano funkcioniranje svakodnevnog života, ali za to im je potrebna posebna dozvola za kretanje, kao i radni nalog poslodavca.

Vlasnici domaćih ljubimaca trebaju znati da će za vrijeme policijskog sata imati dva termina da prošetaju ljubimce.

Oni mogu ljubimce izvesti svakog dana od 23 sata do 1, a subotom i nedjeljom i od 8 do 10 sati, i to isključivo na 20 minuta, najdalje 200 metara od mjesta prebivališta.

Pročitajte više