U Srbiji ponovno viđena pantera: "Radi se o opasnoj i nepredvidivoj životinji"

Fotografija je ilustracija i ne prikazuje pumu iz Srbije Ilustracija: Shutterstock

CRNA pantera, koja je nedavno viđena kod vojvođanskog mjesta Apatina, na granici s Hrvatskom, danas je ponovno uočena u neposrednoj blizini Banje Junaković, 12 kilometara od sela Sonte gdje je primijećena prvi put, piše u priopćenju Općine Apatin koje prenose lokalni mediji.

"Radi se o vrlo opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji"

Iz Općine Apatin su upozorili građane da do daljnjeg ne idu u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume. Kažu da se radi o vrlo opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji.

"U hvatanju i lociranju crne pantere trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić", piše u priopćenju.

"Ima nekoliko prijava da je viđena"

Podsjetimo, poduzeće Vojvodinašume i državne službe ranije su upozorile građane Apatina da je u njihovu području uočena crna pantera i da budu na oprezu, prenijeli su regionalni mediji. Poduzeće je obavijestilo građane da je "predator izrazito opasan" i da "vode računa o sebi i svojim bližnjima".

"Ako netko uoči crnu panteru, potrebno je odmah obavijestiti mjerodavnu policijsku postaju", navodi se u obavijesti koju je potpisao zastupnik ogranka šumskog gazdinstva "Sombor" Srđan Peurača. List Nove apatinske novine navodi da su u potragu za panterom uključene sve institucije, udruženja, organizacije te da su obaviještene sve mjerodavne službe i pojedinci te pripremljeni kavezi, mamci i zamke.

"Problem je što je riječ o velikom terenu i što na njemu ima obilja hrane za panteru. Ima nekoliko prijava da je viđena, međutim, osim jedne mutne snimke, navodno njene siluete i otiska stopala, nema drugih dokaza. No maksimalno ozbiljno se pristupilo potjeri", izjavio je jučer izvor tih novina.

Pročitajte više