U Srbiji umrla beba, majka i teta iz vrtića je nisu mogle probuditi

Riječ je o ilustraciji Screenshot: YouTube

BEBA iz Vrčina u Srbiji stara 12 i pol mjeseci umrla je danas poslijepodne u Pedijatrijskoj bolnici. Majka i teta iz vrtića, kako piše Blic, nisu je mogle probuditi te su je jučer odvele u Dom zdravlja.

Liječnici su se od tada borili za život djeteta, a danas su je dvaput pokušali reanimirati.

"Tijekom današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba je reanimirana", piše u priopćenju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije "Dr. Vukan Čupić".

Jučer oko 12:15 sati majka u pratnji odgojiteljice na rukama je dovela djevojčicu u Dom zdravlja u Vrčinu. Modrih usana, djevojčica nije davala znakove života.

Spašavali je u kolima hitne pomoći

Njeno vraćanje u život i transport do gore spomenutog Instituta trajali su oko 18 minuta. Tamo su je preuzeli liječnici.

"Naša ambulanta je vrlo blizu vrtića, na oko pet minuta hoda. Dijete je na rukama donijela majka, u pratnji odgojiteljice. Imali smo informaciju da dijete nisu mogli probuditi. Usne su joj bile modre, pokazivala je znakove oduzetosti tijela", kazao je Nebojša Blagojević, direktor Doma zdravlja u Grockoj, a kojem pripada ambulanta u Vrčinu.

"Istovremeno, alarmirali smo službu Hitne pomoći iz Grocke, Kaluđerice i Beograda. Više ekipa krenulo je k nama, a najbrža je bila ona iz Grocke. Odmah su preuzeli dijete i nastavili proces reanimacije u kolima", priča liječnik. Dodaje kako su je u kolima hitne pomoći nekoliko puta uspjeli reanimirati.

Na Institutu je bila nešto prije 13 sati. No, za djevojčicu, nažalost, nije bilo spasa.

Pročitajte više