ŽELJEZNIČKA NESREĆA KOD NIŠA

U Srbiji vlak prepolovio autobus: 5 poginulih, 10 ozlijeđenih se bori za život

U SELU Donje Međurovo kod Niša došlo je do strašne nesreće u kojoj je najmanje petero mrtvih i 30-ak ozlijeđenih. Kako javljaju srpski mediji, vlak je udario u autobus, a kako se vidi na fotografijama, doslovce ga je prepolovio pa se pola autobusa nalazi s jedne, pola s druge strane pruge.

Reporteri Telegraf.rs portala javljaju kako posvuda ima puno krvi.

Petero mrtvih, 30-ak ozlijeđenih

Najmanje pet osoba je poginulo, među njima i jedno dijete. Strahuje se da i među ozlijeđenima ima više djece jer je autobus na koji je naletio vlak prometovao do škole. Blic javlja da su vatrogasci podizali ostatke autobusa kako bi provjerili ima li ispod ozlijeđenih ili mrtvih.

"Ovo je kao da je rat bio, u roku od 15 minuta primili smo 30 pacijenata, a 10 do 12 je životno ugroženo. Imamo desetero djece s višestrukim ozljedama, to su teške ozljede i oni su na intenzivnoj njezi. Imali smo izvanrednu situaciju, u roku od 10 minuta petero pacijenata je ušlo u operacijsku salu. Operacije su u tijeku, a ishod je neizvjestan", kazao je za Telegraf doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu koji je radio i kao ratni kirurg.

Željeznice Srbije poručile su da se radi o vlaku koji je prometovao na liniji Niš - Prokuplje te da je promet do daljnjeg obustavljen na toj liniji. 

Na mjestu događaja su sedam ekipa hitne pomoći, policija i vatrogasci.

Pročitajte više