U subotu, 26. lipnja, međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge

U POVODU 26. lipnja, Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama, Vladino Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i zagrebački Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb priređuju kampanju pod geslom "Život bez droge".

Uz bogati zabavni program koji će u subotu u 10 sati početi na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, svoje programe prevencije i suzbijanja ovisnosti predstavit će 17 udruga i terapijskih zajednica čiji rad financiraju ili sufinanciraju zagrebački Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb i Vladin Ured za suzbijanje zloporabe opojnih droga.

Kampanji će se pridružiti mnoge poznate ličnosti iz javnog i sportskog života koje će zajedno s aktivistima udruga dijeliti edukativno-promidžbene materijale.

Cilj je akcije senzibilizirati i educirati javnost o problemu raširenosti zloporabe opojnih droga kako bi se zajednički suprotstavili tom velikom problemu današnjice.

U Hrvatskoj je registrirano 18.500 ovisnika, a najviše ih je u dobi između 21 i 25 godina.

Osobe koje po prvi puta uzimaju marihuanu prosječno su stare 16 godina, a najmlađi zabilježeni ovisnik imao je 10 godina.

U Hrvatskoj su lani 94 smrtna slučaja bila povezana s uzimanjem droge.

Pročitajte više