Sudar brodice i gumenjaka u Pelješkom kanalu, nestao Čeh

Foto: Dubrovački dnevnik

U PELJEŠKOM kanalu su se sinoć, između mjesta Viganj na Pelješcu i Tri Žala na Korčuli, sudarili gumenjak i brodica, piše Dubrovački dnevnik.

Tijekom cijele noći trajala je potraga za vozačem glisera, gumenjaka. On je velikom brzinom udario u 10-metarsku brodicu iz Metkovića.

Opsežna potraga za nestalim Čehom

Na dubrovačkom području u tijeku je opsežna koordinirana pomorska potraga za nestalim češkim državljaninom, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na prvoj brodici dužine 10,6 metara nalazila su se četiri osobe, od kojih dvije odrasle i dvoje djece, svi hrvatski državljani, dok je na drugoj, gumenjaku dužine pet metara bio češki državljanin rođen 1983. godine  za kojim se traga.

"Dosadašnja potraga nije rezultirala pronalaskom nestalog češkog državljanina", priopćili su iz Ministarstva. Napominju kako nitko od hrvatskih državljana nije ozlijeđen.

Oni koji su nesreću vidjeli, svjedoče o silini udarca nakon kojeg je gumenjak nastavio kretanje bez vozača u punoj brzini prema obali.

U području potrage, za sada, uz sva službena plovila, u koordinaciju je uključeno i sedam privatnih brodica. Obje brodice koje su sudjelovale u nesreći trenutno su na vezu pod policijskim osiguranjem gdje Općinsko državno odvjetništvo  u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske i službenicima Lučke kapetanije Dubrovnik obavlja očevid o uzrocima te pomorske nesreće

U nesreći u travnju poginulo pet osoba, dvije nestale

Krajem travnja u Koločepskom kanalu pokraj Dubrovnika došlo je do sudara broda Lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" i gumenjaka u kojem je bilo devet osoba.

U toj nesreći živote je izgubilo pet osoba, dok se dvije još uvijek smatraju nestalima. Dvije su osobe su preživjele.

Pročitajte više