U sukobima hrvatskih i srpskih navijača u Australiji ozlijeđeno desetak osoba

NA UTAKMICI između lokalnih klubova Sydney Uniteda kojeg podupiru australski Hrvati, te Bonnyrigg White Eagles za koji navijaju australski Srbi, došlo je do sukoba 50-ak navijača nakon čega je uhićeno 5 osoba.

Do sukoba ispred Unitedovog stadiona, Edensor Park, je došlo 15-ak minuta prije početka utakmice i to nakon što su dvije skupine navijača počeli bacati kamenje i boce jedni na druge. Nakon toga intervenirala je policija koja je uspjela razdvojiti sukobljene navijače.

U razmjeni boca, kamenja, raznih predmeta i udaraca ozlijeđeno je nekoliko navijača na obje strane, a četiri policajca također su potražili medicinsku pomoć.

Glasnogovornik Sydney Uniteda Sam Krslović zanijekao je da je sukob izbio zbog međusobnog dobacivanja uvreda na nacionalnoj osnovi, a s njime se složio i glasnogovornik White Eaglesa George Mendić, koji je potvrdio da nije bilo nacionalnih motiva oko izbijanja sukoba.

Oba glasnogovrnika tvrde kako je između 3.500-njak navijača bilo 20-ak izazivača koji su "podgrijavali vatru" te nisu poznati kao regularni navijači klubova. Klubovi su pristali surađivati s policijom u pregledavanju video snimke sukoba, te identificiranja glavnih kolovođa nereda.

Inače susret je završio rezultatom 1:2 za gostujuće White Eaglese koji su vodeći na ljestvici lige Novog Južnog Walesa, dok hrvatski Sydney United zauzima treće mjesto s tri boda zaostatka za vodećim srpskim klubom.

Pročitajte više