U šumi pronađen Koradin terenac, ali se još ne zna gdje je general

POLICIJSKE snage pronašle su crni terenac "mitsubishi pajero" registarskih oznaka KR 001 IK, koji je u vlasništvu generala Ivana Korade kojeg policija još nije locirala.

> Policija ima tragove, ali potraga za Koradom zasad bez rezultata

Navodno su se oko 13 sati u šumi podno Ivančice čuli pucnjevi, no policija je to opovrgnula. Područje oko Ivanca i Velike Veterničke pod opsadom je interventne i specijalne policije čiji su pripadnici naoružani automatskim oružjem i opremljeni neprobojnim kacigama i prslucima.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec rekao je za Index kako policija izuzima tragove iz automobila, ali je demantirao da se general Korade nalazi u policijskom okruženju. Vozilo je pronađeno u šumi na području između Lobora i Novog Golubovca.

Policiji pomoć iz zraka pruža helikopter iz sastava zračne jedinice MUP-a, te nekoliko oklopnih transportera, a na terenu je i jedinica s psima tragačima

Pronalazak terenca policiji će pomoći u otkrivanju novih tragova za dokazivanje generalove eventualne povezanosti s ubojstvima, a isto tako i pomoći u pronalaženju samog Korade.

Potraga za generalom traje već treći dan odnosno od četvrtka poslijepodne kada Korade nije pronađen na svojoj kućnoj adresi niti na drugim poznatim lokacijama. Policija ga želi saslušati zbog "obavljanja obavijesnog razgovora na okolnosti kaznenog djela teško ubojstvo".

U službenoj tjeralici koja je dostavljena slovenskoj pograničnoj policiji navedeno je kako se traga za iznimno opasnim čovjekom.

Policajci pretražuju selo Petrova Gora, popisuju mještane i raspituju se o Koradi

Ulice Starog Golubovca u posljednjih su nekoliko dana ostale zjapiti prazne. Mještani su sve manje voljni razgovavarati o onome što se događa i radije ne izlaze iz kuća. Selo je pod policijskom opsadom, a iznad njega kruži helikopter. Cesta koja povezuje Stari Golubovec i Lobor zatvorena je. Policajci pretražuju i selo Petrova Gora te idu od kuće do kuće i popisuju mještane - imena i prezimena, adrese te uzima njihove izjave.

Neki mediji navode kako se i danas u Golubovcu moglo čuti nešto nalik pucnjavi, no policija je demantirala da je došlo do takvog nečega.

K.I.
Foto: K.H.

Pročitajte više