U Teksasu pogubili višestrukog ubojicu. Njegove zadnje riječi sve su zbunile

Screenshot: RTL Nieuws

U ČETVRTAK navečer u Teksasu pogubljen je Billie Wayne Coble zbog ubojstva članova obitelji svoje supruge, a njegove posljednje riječi zbunile su mnoge, piše CBS News.

Billie Wayne Coble (70) je prije 30 godina upucao roditelje, Roberta i Zeldu Vicha, i brata svoje supruge. Bobby Vicha, brat njegove žene bio je policajac. Cobleu je izvršena smrtna kazna injekcijom u državnom zatvoru u Huntsvilleu, bio je najstariji muškarac kojeg je pogubila država Teksas nakon ponovnog uvođenja smrtne kazne 1982. godine.

Prije smrti, nakon što su ga službenici upitali želi li izreći svoje posljednje riječi, izgovorio je rečenicu koja mnogima nije imala puno smisla. "Da gospodine, to će vas koštati 5 dolara. Volim vas, volim vas, volim vas", rekao je Coble. "Mike, volim te. Gdje je Nelley? Volim te, to je 5 dolara. Čuvajte se", dodao je i zaspao, piše The Sun.

Nered u sudnici

Nakon što je Coble izgovorio svoje posljednje riječi, njegovog sina, prijatelja i snahu obuzele su emocije i postali su nasilni. Vikali su prostote i udarali jedni druge. Stražari su ih pokušali razdvojiti, no oni nisu prestali s takvim ponašanjem te je policija dvojici muškaraca morala staviti lisice. "Što radite?", vikala je na njih žena "Upravo su mu ubili oca!".

Billie Wayne Coble proglašen je mrtvim 11 minuta nakon što mu je ubrizgan smrtonosni koktel, u 18:24 po lokalnom vremenu. Dvojica članova njegove obitelji, koji su radili nered u zatvoru, uhapšeni su zbog opiranja uhićenju i odvedeni u zatvor.

Pročitajte više