U teškoj prometnoj nesreći kod Klisa jedna osoba poginula

JEDNA je osoba poginula, a dvije su teško ozlijeđene u sudaru "renaulta 4" i "mercedesa" danas u 12,40 sati u Klis Grlu na državnoj cesti D1 u blizini rotora, izvijestila je policija.

Život je izgubio Petar Topić (1940.) iz Podstrane kod Splita, putnik u "renaultu 4", a teške su tjelesne ozljede zadobili vozač "renaulta" I.L. (1959.) iz Kaštel Kambelovca i putnica A.B. (1959.) iz Splita. Vozač "mercedesa" F.G. (1939.) iz Splita i suvozač iz "renaulta 4" M.L. (1962.) iz Solina prošli su s lakim ozljedama.

Nesreća se dogodila na izlazu s brze ceste Solin-Klis na dijelu s tri kolnička traka. "Renault 4" ST 394-CE, kojim je upravljao I.L., pokušao je iz krajnjeg desnog kolničkog traka u smjeru Sinja, preko dvije pune linije, nepropisno skrenuti ulijevo i ući na odvojak s brze ceste za Drniš i Muć. Iza "renaulta" usporednim, unutarnjim, desnim trakom kretao se "mercedes", njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao F.G. (1939.), a koji je u trenutku kada se "renault" počeo polukružno okretati udario prednjim dijelom u njegovu bočnu stranu. Na mjestu nesreće poginuo je Petar Topić, koji je sjedio na stražnjem sjedalu "renaulta".

Obje teške ozlijeđene osobe prevezene su na Hitni kirurški prijem Kliničke bolnice Split i, kako doznajemo u bolnici, njihovo je stanje, nakon obrade, za sada stabilno i izvan su životne opasnosti. O njihovim ozljedama više će se znati sutra ujutro.

Zbog nesreće i očevida promet na tom dijelu ceste do 18 je sati bio otežan, pa su se vozila iz smjera Sinja upućivala na obilazne pravce preko Koprivnog i Klisa, dok se promet iz Splita odvijao usporeno bez preusmjeravanja.

Pročitajte više