U testnom brzom vlaku koji je jučer sletio s tračnica u Francuskoj bilo i djece

Foto: Hina

DJECA su bila u brzom vlaku koji je jučer sletio s tračnica tijekom testne vožnje na sjeveroistoku Francuske, potvrdila je danas željeznička tvrtka SNCF.

> Testni brzi vlak sletio s tračnica u Francuskoj, poginulo pet ljudi

"Nekoliko djece je među ozlijeđenima," rekao je glasnogovornik kompanije za AFP uskrativši dodatno pojašnjenje.

"Istraga bi trebala utvrditi broj ljudi koji su bili u vlaku i onih koji nisu imali autorizaciju da budu u njemu," rekao je.

Šef SNCF-a, Guillaume Pepy je na današnjoj konferenciji rekao da je nesreća jednog od ponajboljih francuskih brzih vlakova "veliki šok". "Za sad, nesreća je neobjašnjiva".

I Pepy je za francuski radio kasnije rekao da će istraga utvrditi tko se vozio u vlaku s timom za testiranje i "u kojim je dokonostima njima dopušteno da se ukrcaju na vlak. SNCF ne odobrava takvu praksu.. test vlaka je test vlaka".

Vlak je u trenutku nesreće jurio 350 km/h

Dijelovi TVG-a su u nedjelju još uvijek pod vodom u kanalu u predgrađu Eckwersheima, prema posljednjim informacijama u nesreći je poginulo 11 od 49 članova tehničkog osoblja, a traje potraga za još pet ljudi. Ozlijeđeno je ukupno 37 osoba, od kojih je 12 u kritičnom stanju.



Izvori bliski istrazi navode da je vlak išao brzinom od 350 km/h u trenutku slijetanja. Testirana je nova generacija TVG-a čija bi službena upotreba trebala započeti idućeg proljeća.

Pročitajte više