U tijeku istraga: Policajac ubojica bio je tri godine na bolovanju, a nije mu oduzet službeni pištolj

Foto: mnovine

MEĐIMURSKA policija otkrila je jučer na konferenciji za novinare detalje dvostrukog ubojstva koje se u nedjelju dogodilo u mjestu Sveta Marija u Međimurju.

Policajac je zbog narušenog odnosa u ljubavnoj vezi usmrtio svoju 52-godišnju partnericu i njezinu 39-godišnju nećakinju, otkrili su iz policije.

Podsjetimo, prometni policajac koji je na višegodišnjem bolovanju u nedjelju je iz pištolja u donjemeđimurskom mjestu Sveta Marija ubio dvije žene - stariju rođenu 1964. i njezinu nećakinju rođenu 1977. godine.

Kako je potvrdio glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal, 46-godišnji policajac iz Brezja   zaposlen je u Postaji prometne policije Čakovec i posljednje tri godine bio je bolovanju zbog teške bolesti - leukemije.

Ubio ih hicima iz službenog pištolja

Gačal je potvrdio da je ubijena 52-godišnja žena radila u računovodstvu PU međimurske. Ona je  ubijena ispred svoje kuće, a mlađa, za koju se pretpostavlja kako ju je dovezla kući, u automobilu. Zločin je počinjen pred petogodišnjim sinom mlađe žrtve koji nije ozlijeđen.

U međuvremenu je otkriven i identitet policajca ubojice. Radi se od 46-godišnjem Gorazdu Novaku.

Iz policijske uprave Međimurske potvrdili su da je u tijeku istraga oko toga je li policajcu koji je tri godine bio na bolovanju trebao biti oduzet službeni pištolj kojim je počinio ubojstva. Ako se pokaže da postoji nečija odgovornost po tom pitanju, pokrenut će se postupci.

Pročitajte više