U tijeku uhićenja više osoba na području Zagreba, muljali s uvozom automobila

Ilustracija: Matija Habljak/Pixsell

Uskok je izvijestio kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji koje provodi PU zagrebačka u koordinaciji s Uskokom.

"Navedene radnje provode se na području Zagreba u odnosu na dvije skupine osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva", izvijestili su.

Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnim slučajevima o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, dodaju.

Muljali s uvozom automobila

Kako piše Jutarnji list, osumnjičeni su da su prilikom uvoza automobila krivotvorili dokumentaciju te utajivali porez.

Oglasila se i policija:

"Kriminalističkim istraživanjima obuhvaćeno je više hrvatskih državljana i pravnih osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru dvije skupine počinili kaznena djela protiv gospodarstva u sastavu zločinačkog udruženja.

Navedena istraživanja provodi Policijska uprava zagrebačka u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene pritvorskom nadzorniku te će podnijeti kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta."

Uskoro opširnije

Pročitajte više