Pred auto generala vojske BiH bačeno pirotehničko sredstvo, predala se osoba koja je bacila sredstvo

Foto: N1

U PETAK navečer je u tunelu "Salakovac" kod Mostara došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč, javlja Dnevni avaz. Policija je odmah izašla na lice mjesta.

Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč niti itko iz njegove pratnje nije povrijeđen.

Policiji se predala osoba koja je bacila eksploziv

Policiji se u petak navečer predala osoba koja je iz jurećeg vozila bacila nepoznatu napravu koja je eksplodirala u tunelu kod Mostara nedaleko vozila u kojemu se nalazio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga BiH general Ante Jeleč.

Kako je za Hinu potvrdio visoki policijski dužnosnik, osoba koja je bacila napravu se predala nedugo nakon što se dogodio incident i ispituju ga državni odvjetnici Hercegovačko-neretvanske županije.

Eksploziju potvrdio Jeleč

"Bila je eksplozija u tunelu "Salakovac". Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu", eksploziju je potvrdio Jelač.

Glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović potvrdilaje da provjeravaju navode o incidentu u tunelu "Salakovac", ali službenih informacija još nema.

Po navodima Ljudevita Marića, glasnogovornika ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, eksplozija je policiji prijavljena iza 20.10 sati. Obavlja se očevid i policija prikuplja dokaze s lica mjesta.

Nije riječ o terorizmu

Direktor SIPA-e Perica Stanić za Klix.ba je potvrdio kako agencija nije izlazila na mjesto događaja iz čega se može zaključiti kako nije riječ o terorizmu. Na teren nisu izlazili ni tužitelji Tužiteljstva BiH, javlja isti portal. Za sada se ne mogu naći nikakve poveznice s napadom u Sarajevu od prije dva dana. Prema pisanju spomenuto portala, Jeleč se sasvim slučajno našao u tunelu kad bačena naprava kojoj se pokušava ustvrditi podrijetlo.

Klix.ba doznaje da je eksplozija najvjerojatnije izazvana pirotehničkim sredstvom tzv. "topovskim udarom". Ovaj slučaj se ni na koji način ne može dovesti u vezu s terorističkim napadom u Sarajevu, piše Klix.ba.

Kantonalnim sigurnosnim strukturama poznat je broj registarskih oznaka automobila iz kojeg je bačena najvjerojatnije pirotehnička naprava.


 

Pročitajte više