U Uvali sv. Eufemije kod Raba nasukali se svatovi

PRI SIDRENJU u Uvali sv. Eufemije ispred Raba kasno sinoć nasukao se izletnički brod koji je prevozio svatove, no nitko nije ozlijeđen.

Jutros oko 9,30 sati, uz pomoć plime i pomoć ribarskoga broda "Ranj", odsukan je izletnički brod "Darli". Kako je izvijestila glasnogovornica Ministarstva mora Marina Halužan, riječ je o motornom brodu kojem je luka upisa Rijeka, izgrađenom godine 1959. Brod je trenutačno na sidrištu i čeka stručnjake iz Hrvatskog registra brodova da utvrde je li brod za plovidbu.

Na neslavnu plovidbu brod je krenuo već u 13,10 sati, kad je - isplovljavajući iz riječke Luke sa svatovima koji su išli na vjenčanje na Rab - udario krmom u obalu premda su ga nadzirali lučki pilot i dva remorkera, doznaje se od Marine Halužan.

Na mjesto nesreće izašli su inspektori Lučke kapetanije iz Rijeke i predstavnici Hrvatskoga registra brodova, a utvrdili su da brod nije oštećen unatoč udaru o rivu.

Brod je nakon saslušanja zapovjednika Antonija Repanića oko 17,10 sati isplovio prema Rabu, ali je vlasnik broda - tvrtka "Dami" iz Rijeke - za novog zapovjednika postavio Savu Valjana.

Pri sidrenju u Uvali sv. Eufemije ispred Raba brod s 39 putnika i devet članova posade nasukao se oko 23,30 sati.

Kako je izjavila Marina Halužan, zapovjednik je izjavio da se brod nasukao zato što su mu otkazale komande, što treba utvrditi istražnim postupkom koji vodi Lučka ispostava Rab.

Utvrđeno je da u brod nije prodrla voda i da more nije onečišćeno.

Djelatnici Lučke ispostave iz Raba i pomorske policije utvrdili su da zapovjednik ni posada nisu bili pod utjecajem alkohola.

Svatovi su jutros oko tri sata prebačeni u Rab, a jutros su autobusom otputovali u Rijeku.

Istražni postupak vodi Ministarstvo mora, turizma prometa i razvitka.

Pročitajte više