Akcija Uskoka u Varaždinu: Uhićeno osam liječnika koji su "namještali" mirovine

PREMA još uvijek neslužbenim informacijama kojma raspolaže Index, zajednička akcija Uskoka i MUP-a rezultirala je uhićenje osam liječnika koji se sumnjiče da su namještali "mirovine". Navodno je riječ o članovima komisije za dodjelu invalidske mirovine, odnosno stručnog povjerenstva za reviziju i mišljenje o invalidninama.

Podsjetimo, kako su policjski službenici u suradnji s Uskokom jutros potvrdili kako provode izvide vezane za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te primanja i davanja mita u Varaždinu. Glasnogovornica PU varaždinske nije nam mogla potvrditi jesu li u tijeku i uhićenja. No potvrdila nam je kako je kriminalističkom obradom obuhvaćeno više osoba.

Namještanje mirovina?

Veliki broj policijskih službenika nalazi se u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Navodno je uhićeno niz poznatih liječnika koji se dovode u sumnju s namještanjem mirovina.

Istragom je navodno obuhvaćeno 30 slučajeva, a među uhićenima je i dr. Ivan Ostojić.

Kako je za evarazdin.hr potvrdio ravnatelj varaždinske područne službe Zavoda za mirovinsko osiguranje Vladimir Lacković jutros je na obavijesni razgovor u policiju priveden dr. Ivan Ostojić.

Provjerava se 30 spisa

"Lacković je istaknuo da u ovom trenutku policijski službenici provjeravaju tridesetak spisa vezanih uz ovaj slučaj. Dodao je i kako nema informacija da je bilo nekakvih nepravilnosti, vezano uz mirovine te da se on osobno za tu temu interesirao kod Policije, prije nekoliko mjeseci", donosi evaraždin.

Navodno se radi o koordiniranoj akciji, šireg opsega, koja se provodi i u Zagrebu.

Pročitajte više