U većini zemlje pada kiša. Evo kakvo nas vrijeme čeka

Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Prema prognozi DHMZ-a danas se u prvom dijelu dana očekuje oblačno s kišom, u najvišim predjelima sa snijegom. Ujutro se u unutrašnjosti oborina mjestimice može smrzavati na tlu. Od sredine dana prestanak oborina i postupno razvedravanje, najprije na zapadu. Navečer mjestimice u unutrašnjosti magla. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 13 °C.

Prognoza po regijama za 10.12.2023.

Istočna Hrvatska

Prevladavat će oblačno povremeno s kišom koja se ujutro može smrzavati na tlu. Prema kraju dana djelomično razvedravanje. Vjetar uglavnom slab, popodne mjestimice umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 3 i 5 °C.

Središnja Hrvatska

U prvom dijelu dana oblačno s kišom koja se ujutro može mjestimice smrzavati na hladnoj podlozi. Zatim postupno razvedravanje. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 4 i 7 °C.

Gorski kotar i Lika

Prijepodne oblačno s kišom, u najvišim područjima sa snijegom i susnježicom. Oborina se može smrzavati na hladnoj podlozi. Od sredine dana prestanak kiše te djelomično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura između 4 i 8 °C.

Istra

Prijepodne oblačno mjestimice s kišom, sredinom dana razvedravanje, potom pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren, na otvorenom moru pojačan do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a uz obalu će zapuhati i bura, do kraja dana vjetar će oslabiti i okrenuti na slab do umjeren južni vjetar i jugo. More će biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 8 i 13 °C.

Sjeverni Jadran

Ujutro oblačno s kišom. Već prijepodne postupno razvedravanje te će u nastavku dana biti djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Puhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 10 i 12 °C.

Dalmacija

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice moguće i pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne i navečer postupno razvedravanje. Puhat će slabo i umjereno jugo, mjestimice i jako, osobito na jugu, a od sredine dana sjeverozapadnjak i bura koji mogu imati jake, ponegdje i olujne udare. Najviša dnevna temperatura između 10 i 14 °C.

Sutra malo toplije

Umjereno do pretežno oblačno, na kopnu ujutro ponegdje s maglom, očekuje se sutra. Mjestimice malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u Gorskom kotaru i Lici na udare jak, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva između 8 i 14 °C.

U srijedu se očekuje obilnija kiša, očekuje se i porast temperature zraka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.