U velikoj akciji diljem Srbije uhapšeno 139 osoba, zaplijenjeno 130 kila droge, oružje...

Foto: RTS

PRIPADNICI srpskog Ministarstva unutarnjih poslova su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba, javlja B92.

Uhapšeni su zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog posjedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posjedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "zolja", 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je sve pripadnike policije koji su, kako je rekao, u prethodnih sedam dana napornim radom i aktivnostima zaplijenili veliku količinu narkotika i oružja.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Srbiju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Srbija. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više