U Velikoj Britaniji svakog dana seksualno napastovano 60 djece

BRITANSKA policija je objavila šokantne brojeve, prema kojima se svakoga dana u toj zemlji u prosjeku seksualno napastuje 60 djece, prenosi londonski The Sun.

U razdoblju od 2008. do 2009. godine u Britaniji je zabilježeno 21.618 seksualnih napada na djecu, što je gotovo polovina ukupnog broja svih prijavljenih seksualnih prijestupa, tvrdi policija.

Najčešće žrtve silovanja, incesta ili bludnog ponašanja su djeca u dobi od 10 do 17 godina, jedno od sedmero napastovane djece mlađe je od 10 godina, dok ih je 1000 od ukupnog broja napastovanih mlađe od pet godina.

Najčešće žrtve seksualnih prijestupa su djevojčice, a većina  napadača su osobe koje dijete poznaje, tvrdi britanska policija, koja jednako upozorava kako su crne brojke neprijavljenih napada ili onih koji se nikada ne otkriju mnogo veće.

Humanitarni djelatnik Phillip Noyes, koji se bavi zaštitom seksualno napastovane djece, tvrdi kako su brojke stvarnih napada višestruko veće od onih koje razotkrije policija te da su neke od žrtava toliko malene da niti ne znaju objasniti što im se dogodilo.

Pročitajte više