U bombaškim napadima u Iraku ubijeno najmanje deset, ozlijeđeno 25 osoba

U BOMBAŠKIM napadima u istočnoj iračkoj provinciji Diyali ubijeno je najmanje deset osoba, dok ih je 25 ozlijeđeno, priopćila je tamošnja policija.

Za kinesku agenciju Xinhua neimenovani je izvor rekao kako se prvi napad dogodio oko devet ujutro, po lokalnom vremenu, kada je bombaš samoubojica aktivirao eksplozivnu napravu u grupi članova lokalnog vijeća, Awakening Councila, pred vojnom bazom u Um al-Edhamu u blizini provincijskog grada Baqube koji se nalazi oko 65 kilometara sjeveroistočno od Bagdada.

Kada se nekoliko minuta kasnije na mjesto događaja stigle iračke snage osiguranja, u garaži pored vojne baze eksplodirao je automobil.

Izvor je rekao kako su stradale žrtve, uglavnom članovi vijeća i pripadnici snaga osiguranja, u trenutku napada bile okupljene kod ulaza u bazu kako bi podigli svoje plaće.

Zbog eksplozija zapalilo se šest civilnih automobila, a izgorjela su i tri policijska vozila. Snage osiguranja ogradile su mjesto napada i pokrenuta je istraga.

Skupina Awakening Council, na arapskom Sahwa, sastoji se od naoružanih skupina, uključujući i neke moćne antiameričke Sunitske pobunjeničke skupine, koje su se nakon američke invazije na Irak borile protiv pripadnika al-Qaide.

Pročitajte više