U Voćinu HDZ-ovac nokautirao SDP-ovca, policija prijavila obojicu

Screenshot: Google Street View

SUKOB članova različitih političkih stranaka u Hrvatskoj često nije samo ideološki. Posljednji primjer toga dolazi iz Voćina. Tamo je prošlog tjedna, prema priopćenju lokalnog SDP-a, došlo do sukoba između HDZ-ovog Nenada Filića, brata općinskog načelnika, i SDP-ovog Marjana Đorđevića. U SDP-u tvrde da je Filić napao Đorđevića. Nakon fizičkog sukoba u ugostiteljskom objektu, Đorđević je ostao ležati u nesvijesti, kažu u SDP-u, pa dodaju kako policajci nisu priveli Filića koji je bio u alkoholiziranom stanju.

U Policijskoj postaji Slatina rekli su nam da nisu ovlašteni davati nikakve detaljne informacije o slučaju.

U PU Virovitičko-podravskoj potvrdili su kako je dana 8. lipnja došlo do narušavanja javnog reda i mira pri čemu su dvije osobe "razmijenile udarce". Identitet tih osoba nisu otkrili. Prema informacijama koje smo dobili u policiji, obojica izgrednika su prijavljena zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.


Nije prvi puta

U voćinskom SDP-u kažu kako ovo nije prvi takav napad.

"Sloboda izražavanja jedno je od temeljnih ljudskih prava na kojem počivaju moderna društva i koje je kao univerzalno ljudsko pravo istaknuto u svim važnim međunarodnim dokumentima o ljudskim pravima. Bez takvog prava nema ni slobodnih pojedinaca ni demokratskog, pluralističkog društva.Zalažemo se za Hrvatsku u kojoj se u raspravi sučeljavaju argumenti a fizičko nasilje u politici odbacujemo s gnušanjem.  Stranačka pripadnost i različito razmišljanje za SDP je prednost modernog demokratskog društva, a ne izvor netrpeljivosti i nesigurnosti", piše u priopćenju koje je poslao voćinski ogranak SDP-a.
 

Pročitajte više