U Vukovaru napadnuti tri cure i dečko, slavili su rođendan. Uhićene četiri osobe

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

NOĆAS oko 1 sat na glavnom trgu u Vukovaru fizički je napadnuto troje maloljetnika i jedna djevojka u ranim dvadesetima, zbog čega su jutros četiri mlađa muškarca uhićena. 

Kako smo neslužbeno doznali, četvero mladih slavilo je rođendan. U skupini su bile dvije tinejdžerice, tinejdžer i spomenuta djevojka u radnim dvadesetima.

Napadači su prvo ušli u verbalni sukob s jednim mladićem iz skupine, a onda su ih sve fizički napali.

Saznali smo kako policajci koji su došli na intervenciju nisu uočili vidljive ozljede, no oni su naknadno zatražili medicinsku pomoć.

Troje maloljetnika ima lakše tjelesne ozljede. Sve četvero napadnutih bilo je alkoholizirano, a među njima je bila i maloljetnica koja prema zakonu nije smjela bez nadzora roditelja ili skrbnika biti vani u vremenu od 23 do 5 sati, o čemu će policija izvijestiti i Centar za socijalnu skrb.

Neslužbeno, u ovom slučaju se ne radi o nacionalno motiviranom napadu, no novinarima je otac jedne od žrtava napada prenio da su ih napadači gađali bocama i vikali "banda četnička". Jedna od napadnutih djevojaka je inače kći hrvatskog branitelja. 

Kako su nam potvrdili iz vukovarsko-srijemske policije, uhićena su četiri počinitelja, a kriminalističko istraživanje se nastavlja. Vukovarska policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom odlučit će hoće li napadače kazneno ili prekršajno prijaviti. 

Pročitajte više