U Walesu izbodena mlada trudnica, zatvorene škole: "Ovo je ozbiljan incident"

Screenshot: Twitter

Policija je nahrupila u velško selo Aberfan nakon, kako je policija opisala, "ozbiljnog napada". Jedna je trudnica prebačena u bolnicu nakon incidenta, a škole i društveni centri trenutno su zatvoreni. Na terenu su sve hitne službe, a policija govori ljudima da izbjegavaju to područje. Britanski Independent navodi kako se radilo o napadu nožem koji se dogodio u blizini škole.

Izbodena mlada trudnica, napadač u bijegu

Kako javljaju lokalni mediji, policija je izašla na teren nakon dojave o incidentu koji se dogodio na cesti Moy u Aberfanu danas oko 9 sati. Incident je u tijeku, poručila je policija Južnog Walesa, čiji je glasnogovornik rekao kako "hitne službe reagiraju na ozbiljan napad koji se dogodio na Moy Roadu u Aberfanu oko 9 sati ujutro".

Velška služba Hitne pomoći objavila je kako je njezin tim pružio "kritičnu pomoć na licu mjesta" prije nego što je napadnuta osoba prebačena u bolnicu u Cardiff. Policija je oko 14 sati objavila da je izbodena 29-godišnja žena, dodajući da je napadač u bijegu te policija aktivno traga za njim.

Navode kako je žena u napadu teško ozlijeđena, ali njezine ozljede nisu opasne po život. Lokalni mediji pišu, pozivajući se na izjave stanovnika sela, da je napadnuta žena bila u 7. ili 8. mjesecu trudnoće. 

Sve škole zatvorene

"Naoružani policajci su u tom području i molimo ljude da izbjegavaju to područje kako bismo mogli učinkovito riješiti ovaj incident", dodao je.

Glasnogovornik je rekao da je jedna ozlijeđena osoba prebačena u bolnicu, dodavši da su sve škole i društveni centri na tom području "trenutačno zatvoreni zbog predostrožnosti".

Uskoro opširnije

Pročitajte više