U Zagorju i Međimurju snijeg, u dijelovima Zagreba jutros susnježica

DIJELOVI Hrvatske jutros su se probudili sa snježnim pokrivačem, a prema podacima s DHMZ-a, jutros snijeg i dalje lagano pada u Krapini, Varaždinu, Lipiku... U zagrebačkom Maksimiru, prema podacima DHMZ-a od 8 ujutro, pada slaba susnježica, a snijeg je moguć u večernjim satima i u ponedjeljak ujutro.

> Ako imate vlastite slike i snimke snijega, šaljite nam na desk@index.hr

 

Snijeg pada i u nekim gorskim predjelima.

Na Jadranu do +16 s jakom kišom

Oblačno, povremeno kiša, na Jadranu lokalno obilna, vrijeme je koje se očekuje tijekom dana.

U sjeverozapadnim područjima i gorskim uz kišu će padati i susnježica, a negdje i snijeg.

Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjereno, u Dalmaciji mjestimice i jako jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 0 do 5, na Jadranu najviša dnevna od 12 do 16°C.

Detaljna prognoza za danas

Istočna Hrvatska

Oblačno uz povremenu kišu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, potom sve hladnije, od 1 do 4°C.

Središnja Hrvatska

Oblačno uz povremenu kišu, a još u noći i susnježicu, osobito u najsjevernijim područjima. Uz zahladnjenje krajem dana kiša će ponovno prijeći u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka od 0 do 4°C, navečer moguće malo niža.

Prognoza za Zagreb

Oblačno uz povremenu kišu, a ponajprije u okolnom gorju i susnježicu. Glavnina oborine past će ujutro te opet krajem dana, kada uz zahladnjenje kiša može prijeći u susnježicu u nižim predjelima, a u snijeg u višim. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka od 1 do 4°C, navečer moguće i malo niža.

Gorski kotar i Lika

Oblačno uz povremenu kišu, lokalno i obilnu. U noći i ujutro u Gorskom kotaru će biti susnježice, a navečer sa zahladnjenjem i snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Temperatura zraka od 0 do 4, no još u prvom dijelu dana u Lici viša, od 5 do 9°C.

Istra

Oblačno, povremeno s kišom, više tijekom poslijepodneva i večeri. Vidljivost će mjestimice biti smanjena zbog niskih oblaka, magle i sumaglice. Slab do umjeren sjeverozapadni vjetar okrenut će prvo na slabo do umjereno jugo, a navečer i u noći na ponedjeljak zapuhat će i slaba do umjerena, mjestimice pojačana bura, na otvorenom moru i uz zapadnu obalu Istre sjeverozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 6 i 11, u unutrašnjosti Istre malo niža. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 9 i 13 °C.

Sjeverni Jadran

Oblačno uz povremenu kišu, lokalno i obilnu. Puhat će umjereno jugo, a još prijepodne slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka uglavnom od 8 do 13 °C.

Dalmacija

Oblačno uz povremenu kišu, lokalno i obilnu. Puhat će umjereno i mjestimice jako jugo. Najniža temperatura od 10 do 14, najviša dnevna uglavnom od 13 do 16 °C.

Sutra isto snijeg, na Jadranu +14

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom, glavninom u prvom dijelu dana kad će u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti biti i snijega, piše DHMZ za sutra.

Duž obale će popodne biti prolaznih sunčanih razdoblja, no na krajnjem jugu i povremene kiše.

Na kopnu vjetar slab i prijepodne umjeren sjeveroistočni i sjeverni.

Na moru će zapuhati slab i umjeren sjeverozapadnjak te mjestimice bura, a još prijepodne će na jugu biti jugozapadnjaka i juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od 0 do 5 na kopnu te od 9 do 14°C duž obale.

U Zagrebu ujutro snijeg

U Zagrebu se sutra očekuje pretežno oblačno, u prvom dijelu dana sa snijegom. Poslijepodne postupno smanjenje naoblake. Vjetar slab, još prijepodne i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Najniža temperatura zraka od -3 do -1, a najviša dnevna od 1 do 4°C.

Od srijede zatopljenje

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom u Dalmaciji očekuje se idućih dana. U srijedu se očekuju češća sunčana razdoblja. U ponedjeljak će nakon umjerenog juga i jugozapadnjaka na Jadranu prijepodne zapuhati sjeverozapadnjak i bura, no već u utorak ponovno jugo. Od srijede ponovno toplije.

Pročitajte više