KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagorju nema novih slučajeva zaraze

Ilustracija: PIXSELL

NA području Krapinsko-zagorske županije nema potvrđenih novih pozitivnih na koronavirus, rečeno je na konferenciji za novinare županijskog stožera civilne zaštite, za čijeg je novog načelnika imenovan Stjepan Skuliber.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izvijestio je da je za načelnika stožera imenovao Stjepana Skulibera, predsjednika županijske Vatrogasne zajednice, a za njegovu zamjenicu Petru Vrančić Leš, pročelnicu županijskog Upravnog odijela za opće i zajedničke poslove. Napomenuo je da se stožer trenutno bavi najviše koronom, ali da mu to nije jedina zadaća.

"Prilikom bilo kakve veće elementarne nesreće stožer je taj koji radi planove, koordinira. Zbog toga tu i jesu ljudi iz operativnih snaga i ravnatelji ustanova", rekao je Kolar.

Od korone nitko nije umro u posljednjih tjedan dana

Novi je načelnik iznio aktualne podatke. Nema novih slučajeva zaraze, oporavile su se dvije osobe, aktivnih je 16 slučajeva, a u samoizolaciji 29 osoba. U Općoj bolnici Zabok nalaze se dva pacijenta i nisu na respiratoru. Umrlih nije bilo u posljednjih tjedan dana.

"U proteklih sedam dana broj novooboljelih na 100 tisuća stanovnika iznosi pet, a prije sedam dana bio je 13. Imamo pad od 62 posto. Broj hospitaliziranih pao je za 66 posto", rekao je Skuliber.

Bojana Mahmutović iz krapinsko-zagorskog Zavoda za javno zdravstvo rekla je da su u posljednjih sedam dana prema liječnicima obiteljske medicine i zdravstvenim ustanovama distribuirali 2885 doza cjepiva, 399 kao prvu i 2486 kao drugu dozu.

"Na javni poziv Zavoda u zadnjih tjedan dana za cijepljenje se javila 261 osoba i 100 osoba je primilo prvu dozu, a 151 osoba drugu dozu", rekla je Mahmutović i dodala da cjepiva ima dovoljno, a lista čekanja nema.

"Najavljuju nam da ćemo već u srpnju primiti manji broj cjepiva, a na jesen značajno manje količine cjepiva. Sada je pravi čas za cijepiti se i u jesen ući zaštićeni", pozvala je Mahmutović.

Pročitajte više