Novi detalji sudara Porschea i BMW-a. Vozač i suvozač ispali iz BMW-a, suvozač mrtav

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ZAVRŠEN je policijski očevid teške prometne nesreće koja se sinoć pola sata iza ponoći dogodila u Klokovcu kod Krapinskih Toplica, u kojoj je smrtno stradao 34-godišnjak, dok je teško ozlijeđen 31-godišnjak, inače pripadnik Interventne jedinice policije iz Zlatara.

Podsjetimo, u nesreći su sudjelovala dva automobila - BMW X5 i Porsche Taycan. Tragediji je navodno prethodila utrka.

 

BMW je prešao na lijevu stranu ceste i udario u Porsche koji ga je pretjecao

Kako je izvijestila policija, do nesreće je došlo jer 31-godišnjak, upravljajući BMW-om X5, nije prilagodio brzinu stanju kolnika i uvjetima na cesti, uslijed čega je u zavoju prešao na lijevu stranu kolnika, u trenutku kad ga je s njegove lijeve strane pretjecao Porsche Taycan, kojim je upravljao 27-godišnjak.

Pritom je došlo do udara lijeve bočne strane BMW-a u desnu bočnu stranu Porschea, a potom je vozač Porschea, izbjegavajući jači sudar, lijevim kotačima udario u rubni kamen nogostupa. Pritom je došlo do zanošenja oba automobila po kolniku.

Iz BMW-a su ispali vozač i suvozač. Suvozač je poginuo

BMW je sletio van kolnika na livadu, zatim udario u kosinu odvodnog kanala, što je prouzročilo prevrtanje vozila po livadi, zbog čega su iz auta ispali i vozač i suvozač. Suvozač je ispao iz auta u potok te ga je poklopio BMW i prikliještio ga.

On je uslijed zadobivenih ozljeda smrtno stradao, dok je vozač zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je hitno prevezen u Opću bolnicu Zabok, a potom u KBC Sestre milosrdnice. Mrtvo tijelo 34-godišnjaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju.

Porsche je nakon zanošenja također sletio van kolnika, pri čemu je udario u smjerokazni stupić, prometni znak i kućicu stajališta autobusa, nakon čega je preletio odvodni kanal i zaustavio se na livadi. Osim 27-godišnjeg vozača, u vozilu su bili i 24-godišnjak te 31-godišnjak, a sva trojica zadobila su lakše tjelesne ozljede te su prevezena u bolnicu u Zabok.

Pročitajte više