KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagorju troje novooboljelih od koronavirusa

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

NAČELNIK Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je kako su na području županije evidentirane 3 nove osobe pozitivne na koronavirus - dvije osobe s područja Općine Jesenje i jedna osoba s područja Grada Oroslavja.

"Ukupan broj evidentiranih slučajeva je 125, od čega je 119 aktivnih slučajeva. Naime, do sada bilježimo 5 osoba koje su ozdravile te, nažalost, jednu preminulu osobu. Podsjećamo da će se po novim uputama struke po proteku 28 dana od prvog pozitivnog rezultata ljudi automatski voditi kao zdravi te da ćemo prema tome sa sutrašnjim danom imati dodatnih tridesetak ozdravljenih", kazao je načelnik Stožera Ferek-Jambrek.

Istaknuo je kako je u jučerašnjim poslijepodnevnim satima primljena Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite koji je prihvatio upućeni prijedlog Županijskog stožera te na području Krapinsko-zagorske županije omogućio kretanje bez propusnica.  

"Jučer smo još imali 30 kršenja mjera napuštanja mjera prebivališta ili stalnog boravka, no nije bilo kršenja odluke o radnom vremenu i svih ostalih mjera predostrožnosti koje je donio Nacionalni stožer", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite i ujedno zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek.

U protekla 24 sata uzeta su 42 brisa za testiranje na koronavirus, a ukupno do sada 1010 uzoraka.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina istaknuo je kako je to veliki broj u usporedbi s ukupnim brojem testiranih na razini Republike Hrvatske te dodatno poručio kako je zadovoljan trenutnim stanjem u OB-u Zabok.  

"Stanje u bolnici je već par dana nepromijenjena te moram reći da sam zadovoljan trenutnom situacijom, no moram jasno istaknuti da koronavirus nije otišao i još jednom molim sve građane da i dalje na umu imaju epidemiološke mjere predostrožnosti i da ih se dosljedno pridržavaju", rekao je ravnatelj Vančina.

Voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo KZŽ-a Ivan Lipovac kazao je kako su novoevidentirane pozitivne bliske osobe poznati bliski kontakti već oboljelih osoba te se pridružio apelu građanima za nastavak pridržavanja propisanih mjera.

"Iako se neke stvari mijenjaju, svi mi se i dalje moramo držati mjera sprečavanja širenja virusa jer ćemo samo tako i kod nas u županiji i šire u Hrvatskoj zadržati ova pozitivna kretanja", naglasio je Lipovac.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više