U zagrebačkim Sesvetama šakom udarili dostavljača, uzeli mu torbu za dostavu i novac

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom mladića starosti 20, 21, 21 i 22 godine zbog sumnje da su počinili ukupno 7 kaznenih djela: razbojništvo, razbojničku krađu, pet teških krađa, od kojih su dvije ostale u pokušaju, objavila je zagrebačka policija.

Šakom u glavu udarili dostavljača, istrgnuli mu torbu za dostavu i torbicu s novcem i dokumentima. Opljačkali i pumpu

U srijedu, 11. listopada 2023. godine oko 22 sata u Sesvetama, u Ulici Otona Ivekovića nakon prethodnog dogovora, sumnja se da su osumnjičeni 21-, 21- i 20-godišnjak, u namjeri da tuđu pokretnu stvar oduzmu drugome s ciljem da je protupravno prisvojite, prišli dostavljaču te su ga udarili šakom u lice, istrgnuli mu torbu za dostavu u kojoj se nalazila hrana i torbicu s novcem i dokumentima, a nakon čega su pobjegli. Nastala je šteta u iznosu od 140 eura. 

Nakon počinjenog razbojništva sumnja se da su njih trojica, istog dana, pola sata kasnije došli do benzinske postaje u Sesvetama, u Sesvetsku cestu, gdje su zajedno počinili razbojničku krađu tako da je 21-godišnjak ostao stajati ispred benzinske postaje dok su ostala dvojica (21, 20) od kojih je jedan držao plastični pištolj, ušli unutra, prišli blagajni i otuđili iznos od 517 eura. Kada im je prišao zaposlenik u namjeri da zadrži otuđeni novac, 20-godišnjak ga je drškom pištolja udario po glavi i lakše ozlijedio. Potom su zajedno pobjegli.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila i da je četiri mjeseca ranije, 21-godišnjak, 10. lipnja 2023. godine oko 1:30, došao je u Soblinec, u Šašinovečku, na samoposlužnu autopraonicu te uporabom prikladnog alata obio i otvorio aparat za naplatu iz kojeg je otuđio spremnik s kovanicama.  

Krajem rujna 2023. godine oko 23 sata, sumnja se da je 22-godišnjak došao u Sesvete, u Ulicu Ljudevita Posavskog na samoposlužnu autopraonicu, obio i otvorio aparat za naplatu te otuđio spremnik s kovanicama u iznosu od oko 25 eura.

Početkom listopada 2023. godine oko 22 sata, dvojica 21-godišnjaka zajedno su došli u Popovec, u Varaždinsku ulicu na samoposlužnu autopraonicu gdje su obili i otvorili aparat za naplatu te otuđili oko 10 eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih podnijeto je posebno izvješće redovnim putem Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.

Pročitajte više