KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagrebu 20 novooboljelih od koronavirusa, trećina ih se zarazila u noćnim klubovima

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PROČELNIK Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako su tijekom vikenda u Zagrebu zabilježene 64 pozitivne osobe. Trenutno su 202 aktivna slučaja u Zagrebu.

"Također, pritisak na zdravstvene ustanove je pojačan. Bilo je 2500 poziva prema Hitnoj i od danas počinju s radom covid-ambulante. Uglavnom, veliki je interes za novonastalu situaciju i nastojimo odgovoriti na sve upite. Pojačan je i dolazak u Hitni prijem Svetog Duha, zasad odrađujemo sve što je nužno i radimo na novonastaloj situaciji", rekao je Jeleč.

Zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar" Sandra Šikić rekla je kako je u Zagrebu u posljednja 24 sata otkriveno 20 novooboljelih od koronavirusa, 104 osobe su u samoizolaciji, a u 48 sati su testirana 582 uzorka.

"U posljednja 24 sata testirano je 268 osoba. Njih 20 je novooboljelih, a ukupno je 202 aktivna slučaja", rekla je Sandra Šikić.

Na konferenciji za medije je rečeno i da je jedna osoba prekršila mjeru samoizolacije, a 1715 osoba je pod tom mjerom. Nadležne službe zaprimile su oko 2500 upita građana o testiranju, zbog čega su također ponovno otvorene Covid ambulante.

"Skoro trećina oboljelih je iz noćnih klubova. Zamolio bih mlade da se, ako već idu u noćne klubove, ne druže sa svojim djedovima i bakama", rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

"U Švicarskoj ne možete ući u noćni klub ako ne date osobnu iskaznicu. Pametnom dosta", dodao je Bandić.

Evo gdje su covid-ambulante u Zagrebu

Zbog pogoršanja epidemiološke slike, u Zagrebu od ponedjeljka ponovno počinju raditi izdvojene covid-ordinacije u kojima se obavljaju savjetovanje, trijaža i pregledi osoba sa sumnjom na koronavirus.

Radno vrijeme ambulanti je svakoga dana od 8 do 20 sati, a prije dolaska potrebno je najaviti se telefonom, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Ordinacije su otvorene u Aveniji Većeslava Holjevca 22 - Dom zdravlja Zagreb - Centar, zatim u Domu zdravlja Zagreb - Istok u Hirčevoj ulici, Domu zdravlja Zagreb - Zapad u Prilazu baruna Filipovića 11 te u Domu zdravlja, Park Stara Trešnjevka 4.

Uzimanje uzoraka za testiranje na covid-19 obavlja se radnim danima u DZ-u, Prilaz baruna i Filipovića 11, i DZ-u Zagreb - Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više