U Zagrebu 57 novih slučajeva

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

PREMA podacima HZJZ-a, u Zagrebu je novozaraženo 57 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 69.077, što je 28 osoba više nego jučer. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a Dr. Andrija Štampar obrađeno je 258 uzoraka, od kojih je 28 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 57 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 29 osoba.

Od 57 covid-pozitivnih osoba, 15 osoba su kontakti covid-pozitivnih osoba, 15 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a kod 16 je oboljelih osoba moguća izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj ili Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Za dvije je osobe obrada u tijeku, a sedam je osoba doputovalo iz BiH, Brazila i Njemačke. Jedna je osoba izložena na radnom mjestu, dok kod jedne osobe postoji mogućnost izloženosti prilikom izlaska.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika ni djelatnika. U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnom punktu Velesajam cijepljene su 892 osobe, a na lokalnim punktovima 1236 osoba, što je ukupno 2128 osoba. Na javni poziv odazvalo se 719 osoba. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 234 aktivna slučaja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više