U Zagrebu nastavljena predistraga o širenju HIV-a

U nastavku predistražnih radnji o navodno namjernom širenju virusa HIVa splitska je policija jučer u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" pretražila medicinsku dokumentaciju o osobama zaraženim tim virusom, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je Hini da je riječ o predistražnim radnjama koje provodi splitska policija. U zagrebačku kliniku došli su po nalogu splitskog Županijskog državnog odvjetništva koje vodi predistragu o navodnom svjesnom širenju virusa HIV-a.

U Klinici "Dr. Fran Mihaljević" danas se nije mogla dobiti informacija je li policija preuzela dokumentaciju o HIV-pozitivnim osobama kao što je to prošlog tjedna, uz sudski nalog, učinila u Zavodu za javno zdravstvo. Splitsko Županijsko državno odvjetništvo tada je izvijestilo da je zatražilo dokumentaciju i od zagrebačke Klinike za infektivne bolesti.

Tužiteljstvo se na to odlučilo nakon napisa u medijima da 40-godišnji Splićanin namjerno širi AIDS te da je do sada zarazio najmanje tri osobe, od kojih je jedna umrla. Prozvani navodni širitelj bolesti to je opovrgnuo te najavio tužbe protiv onih koji su proširili tu vijest.

Tužiteljstvo je najavilo da će pokrenuti istragu i podići optužnicu ako se na temelju dobivenih podataka i uvida u dokumentaciju utvrdi sumnja da određene zaražene osobe odbijaju liječenje te se ponašaju neodgovorno u spolnim odnosima i svjesno šire bolest, odnosno ugrožavaju zdravlje i život drugih osoba.

(Hina) xso yso

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.